gospodarstvo

Ovadili direktorja,  ki naj bi oškodoval družbo

20.9.2012 | 13:20 | B. D. G.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so včeraj na okrožno državno tožilstvo v Novem mestu napisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja oškodovanja upnikov.

Ovadili so 44-letnega direktorja gospodarske družbe iz območja novomeške policijske uprave ter v skladu z določili zakona o odgovornosti pravnih oseb tudi pravno osebo, gospodarsko družbo v stečaju, prav tako iz območjaPU Novo mesto.

Izplačeval si je

Z zbiranjem obvestil ter pregledom poslovne in finančne dokumentacije so kriminalisti v predkazenskem postopku ugotovili, da naj bi si 44-letni direktor gospodarske družbe od leta 2007 do leta 2009 iz računa družbe izplačeval brezobrestna posojila, ki jih ni vrnil v celoti. S posojili naj bi družbo tako izčrpal, da je ostala brez finančnih sredstev.

V letu 2009 je osumljeni z gospodarsko družbo sklenil prodajno pogodbo o prodaji nepremičnine, s katero je hotel poravnati svoj dolg do družbe. Kriminalisti so ugotovili, da naj bi pri tem nepremičnino občutno precenil, menda kar za devetkrat!

Z navedenimi dejanji naj bi nastala družbi oziroma upnikom družbe za več kot 2,3 milijona evrov škode, družba pa je šla kasneje v stečaj.

‹ nazaj

Komentarji (7)

20.9.2012OceniPeter 
Jaz se sprašujem,če ta pošten direktor nima imena in priimka zato pa pri nas lahko te gospodje lahko kradejo kot srake ,ker jih nobeden ne razgali
20.9.2012Ocenibutec &butec 
...pizda jim m ....
20.9.2012Ocenibrezveze 
Epilog? nategnjen narod, še enkrat več, nedotakljivim se pa ne bo zgodilo nič, slovenija le kam pluješ
20.9.2012OceniCGP 
zakaj se v takih ovadbah ne piše vsa začetnic imena in priimka kot se je včasih ? Če pa gre za kako manjšo zadevo pa takoj napišete-jo da gre za tega in tega....
20.9.2012Oceniboter 
čudno podjetje, če lahko kar en sam človek sprejema odločitve, kakor se njemu zdi.., seveda nezakonite. Sam sem prepričan, da en sam tega ne! more početi. Zato, kar še sodelavčke malo potipat, kako kaj dihajo.
20.9.2012Ocenikrizantema 
Na posestvih pridnih sodelavčkov pri koritih pa rastejo nadstandarne luksuzne nepremičnine. Mnogi projekti so bili izpeljani zelo površno in skopo. Hmm le kam odteka denar?
20.9.2012OceniMarko 
Podjetje iz Šegove ulice. Nekaj so baje mučkal. A.M. Firmo so še v Srbiji odprli. Sej takih je še par firm v Novem mestu. Am.., in podobni. Je pač mel slabega davčnega svetovalca. Ko bodo začel brskat še po firmah, ki so gradile hiše v mestu?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava