Krka v lov za superpokalni "hat trick"

20.9.2012 | 19:00

Krkaši so včeraj v dvorani Leona Štuklja izgubili. (Foto: B. B., arhiv DL)

Krkaši so včeraj v dvorani Leona Štuklja izgubili. (Foto: B. B., arhiv DL)

Ljubljana - V torek, 25. septembra, se bo začela nova košarkarska sezona. Uvodno dejanje, obračun med državnim in pokalnim zmagovalcem iz prejšnje sezone, bodo v dvorani novega prvoligaša v Grosupljem opravili igralci Krke in Uniona Olimpije. Novomeščani bodo naskakovali tretjo zaporedno lovoriko v superpokalu, Ljubljančani pa svojo sedmo.

Slovenski superpokal je od leta 2003 tradicionalni uvod v novo sezono, ki se bo z ligaškimi obračuni sicer začela 20. oktobra, hkrati pa za oba slovenska predstavnika v regionalni ligi Aba primeren test pred "jadranskim" tekmovanjem, ki bo štartalo že prihodnji konec tedna. Glede na težave Uniona Olimpije pri sestavi ekipe, pozen začetek priprav in dejstvo, da je Krka že tri leta gospodar na slovenskem košarkarskem zemljevidu, so Novomeščani v rahli prednosti in bodo dvoboj ob 20. uri začeli kot favoriti.

"Slovenski superpokal je idealna priložnost, da po številnih menjavah igralcev na obeh straneh vidimo, kje se trenutno nahajamo in opravimo zadnji test pred začetkom lige Aba. Krka ne beži od vloge favorita, vendar dejstvo je, da je trenutno zelo težko oceniti pripravljenost enih in drugih. Union Olimpija je po številnih težavah sestavila spoštovanja vredno ekipo, ki je mešanica mladosti in izkušenj, tako da jo spoštujemo in se bomo skušali čim bolj potruditi, da sezono začnemo z lovoriko," pravi trener Krke Aleksander Sekulić.

Še več odhodov in prihodov igralcev kot v Krki so poleti zabeležili pri Unionu Olimpiji. "Zadovoljen sem s pripravami, čeprav od začetka, torej 7. avgusta, nisem imel vseh igralcev. Prihajali so postopoma. Imamo ekipo mladih igralcev in nekaj tistih z izkušnjami, ki bodo lahko znanje prenesli na mlajše. Odigrali smo že nekaj prijateljskih tekem in superpokal bo pravi test za otvoritev sezone. Naša formo seveda še ni optimalna, saj se bo dvigala s treningi in tekmami, vseeno pa v Grosupljem pričakujem lepo košarkarsko predstavo in upam, da se bomo veselili zmage," dodaja trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Tekma bo potekala v dvorani Brinje v Grosupljem, tamkajšnja ekipa pa bo v tej sezoni prvič v zgodovini kluba nastopala v elitni slovenski prvi ligi Telemach. Vstopnice so na voljo po osem evrov, prenos tekme pa bo na TV Slovenija.

Kot smo poročali, so se igralci Krke sinoči prvič v novi sezoni predstavili domačim navijačem.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava