dolenjska

Šentjernejski šolarji ločujejo in Zemljo varujejo

24.9.2012 | 15:35

Uvodno predavanje v zbiralni akciji šentjernejskih osnovnošolcev.

Uvodno predavanje v zbiralni akciji šentjernejskih osnovnošolcev.

Šentjernej - Te dni na OŠ Šentjernej poteka ekološka akcija, saj se je šola pridružila sodelovanju v projektu Ločujem, Zemljo varujem. V sodelovanju z novomeško Komunalo jo vodi podjetje Danone.

Šentjernejski šolarji ločujejo in Zemljo varujejo

V akciji, v kateri bodo šolarji štiri tedne ločeno zbirali odpadke - za kar so dobili tudi ustrezne vreče - bodo izboljševali ločevanje odpadkov doma in sploh v lokalni skupnosti, kar je naša nujna naloga – v Sloveniji ločeno zberemo zgolj okrog 40 odstotkov odpadkov. Kot je povedala ravnateljica šole Viktorija Rangus, so se učenci z veseljem odzvali povabilu na akcijo, saj večina že ločuje odpadke, marsikaj pa se bodo o tem še naučili. Spodbuda jim je tudi nagrada, saj je akcija tekmovalna.

Predstavnici podjetja Danone in novomeške Komunale.

Predstavnici podjetja Danone in novomeške Komunale.

Ekološki projekt je Danone na Dolenjskem lani že uspešno izvedel na nekaterih osnovnih šolah in vrtcih, letos pa poleg v Šentjerneju akcija poteka tudi na OŠ Grm in Center v Novem mestu.

Sicer pa se je prav te dni skupina 25 učencev in osmih učiteljev OŠ Šentjernej odpravila v prijateljsko poljsko mesto Myslenice, kjer s šolo sodelujejo že deset let. Lani so Šentjernejčani gostili Poljake, letos je obratno. Učenci bodo spoznali njihov učni sistem, pa tudi znamenitosti: mesto Krakow, rudnik soli, Auschwitz itd. Enotedenske ekskurzije se udeležujejo učenci 8. in 9. razredov, ki so lani gostili Poljake in ki jim bodo bivanje nudili tudi prihodnje leto, ko bodo Poljaki obiskali Dolenjce. Prijateljstvo namreč utrjujejo z vsakoletnimi srečanji.

Besedilo in foto: L. Markelj

‹ nazaj

Galerija (10)

LOCEVANJE001
LOCEVANJE002
LOCEVANJE003
LOCEVANJE004
LOCEVANJE005
LOCEVANJE006
LOCEVANJE007
LOCEVANJE008
LOCEVANJE009
LOCEVANJE010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava