dolenjska

FOTO: Ljubljanska cesta spet odprta za promet

6.11.2012 | 11:05 | M. M.

Ljubljanska cesta je bila zaprta za promet od 6. avgusta letos. (Foto: M. M.)

Ljubljanska cesta je bila zaprta za promet od 6. avgusta letos. (Foto: M. M.)

Na obvoznici so umaknili prometno signalizacijo, ki je onemogočala uvoz na Cesto brigad. (Foto: M. M.)

Na obvoznici so umaknili prometno signalizacijo, ki je onemogočala uvoz na Cesto brigad. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Po treh mesecih so včeraj popoldne za promet odprli Ljubljansko cesto v Novem mestu, ki je med zaporo povzročila nemalo slabe volje tako med vozniki kot med tamkajšnjimi stanovalci. Kot je danes za Dolenjski list povedal vodja projekta pri CGP Tomaž Kovačič, so v roku povsem obnovili 315 metrov Ljubljanske ceste od krožišča proti centru mesta. Po njegovih besedah so povsem obnovili vso komunalno infrastrukturo, nov je obojestranski pločnik s kolesarskima stezama, javna razsvetljava, pa tudi dve križišči na tem odseku (semaforizirano bo na voljo za obiskovalce nastajajočega trgovskega centra Mercator, drugo pa za dostavo) itd.

»Narediti moramo le še nekaj manjših del, kar pa ne bo v tolikšni meri oviralo prometa. Na kolesarskih stezah manjka še rdeča prevleka, kar nam ni uspelo dokončati zaradi dežja. Čaka nas še dokončanje nekaterih navezav na cesto pri samih stanovanjskih objektih,« je dodal Kovačič.

Z odprtjem Ljubljanske ceste so umaknili tudi prometno signalizacijo na obvoznici, ki je prepovedovala uvoz na Cesto brigad proti bršljinski osnovni šoli, kar so zahtevali tamkajšnji stanovalci.

Sicer pa je pred Novomeščani nova večja prometna zagata: gre za načrtovano celovito rekonstrukcijo dobrih 800 metrov dolgega odseka Kandijske ceste med mostom čez Težko vodo in križiščem pri TPV-ju. Gradbeni stroji naj bi zahrumeli še ta mesec. Podrobneje bomo o tem poročali v četrtkovem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Galerija (9)

cesta-001
cesta-002
cesta-003
cesta-004
cesta-005
cesta-006
cesta-007
cesta-008
cesta-009

Komentarji (9)

6.11.2012Ocenifz  
Kaj pol bojo zaprl cesto že zdaj pol zarad zime ne bojo delali nič do marca samo cesta bo zaprta. genijalno. Kater gradbinec je pa še delal kaj pozimi?
6.11.2012OceniLukaSLO 
Prispevek v zvezi z začetkom obnove Kandijske ceste. http://zanovomesto.si/2012/11/06/razumeti-in-potrpeti/
6.11.2012Oceniopazka 
Kritike glede začetka del na Kandijski cesti, so povsem upravičene. Pa katera "pametna" glava, ali jih je celo več, se je to spomnila ?! Zima, sneg, blato, zastoji pri gradnji, etc. Počakat pomlad, potem pa delat in naredit čim prej. Ustavite neumnost !
6.11.2012OceniLukaSLO 
Nobene kritike niso upravičene. Pravilno, da sedaj steče gradnja. Naše zime se vse bolj pomikajo proti januarju, predvsem februarju, tako da se bo dalo še nekaj časa delati. Vsak čas je treba izkoristiti. Za tista 2 tedna pa se prekinejo dela in je vse v redu. Saj je predvidenih več manjših zapor, tudi sprostitev med praznike, tako da ne vem, kaj komplicirate. Dovolj je nerganja!
7.11.2012Oceninn 
Tako je, lopato v roke pa gasa.
7.11.2012Oceniopazka 
Rad bi videl, da se motim. Bomo videli (in občutili). Zime postajajo dolge. Samo z lopato delat, bo pa dolgo trajalo. Se ti ne zdi ?
7.11.2012Oceninn 
Manj gobcat pa več delat, gremo vsi lopate pa krampe v roke, tako kot so to počele proletarske brigade in ZSMS.
8.11.2012Oceniopazka 
velja zate, nn. MDB so za nas ostale, zgodovina. Oddelal udarniško smo kar smo. Drugi so pa polastninili. Ti pa kar lopato v roke in v nove delovne zmage. Te pridemo vzpodbujat ! Sporoči kdaj začneš !!
8.11.2012Ocenijenez 
Madona imamo pri nas denarja. A pred slabimi 3 leti se pa ni vedelo, da je potrebno urediti kanalizacijo, ko je bila cesta v rekonstrukciji, ureditev kanalizacije bi takrat le malo podržila dela, da ne govorim o prihranku živcev meščanov. Peri nas bi moral nekdo odgovarjati za tako zapravljanje denarja, ne pa , da o tem lahko odloča vsak pek.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava