Posvet: Upravljanje raznolikosti v podjetjih in javni upravi - Se res splača?, KC Janeza Trdine Novo mesto

13.12.2012 | 13:00

VABILO

na posvet

UPRAVLJANJE RAZNOLIKOSTI V PODJETJIH IN JAVNI UPRAVI

SE RES SPLAČA?

Posvet bo v četrtek, 13. decembra 2012, ob 13. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine, Novi trg 5, Novo mesto.

Inštitut za afriške študije, center za raziskovalno, izobraževalno in zagovorniško dejavnost, skupaj s partnerji Agencijo IN in Evropsko mrežo za enakost spolov izvaja projekt "Empower – raznolikost se splača!". Projekt poteka v okviru programa Evropske unije PROGRESS za zaposlovanje in solidarnost.

Namen projekta je spodbuditi podjetja in institucije javne uprave k razmišljanju o možnostih in priložnostih za razvijanje in uporabljanje strategij upravljanja z raznolikostjo (spolno, starostno, etnično, religiozno, kulturno ...) med samim procesom zaposlovanja in med že zaposlenimi. Izkušnje v svetu namreč kažejo, da je uspešno upravljanje raznolikosti v podjetjih lahko pomembna konkurenčna prednost na lokalnih in globalnih trgih.

Upravljanje raznolikosti ima lahko otipljive učinke na ekonomsko uspešnost. Menedžment podjetij lahko z ustrezno pripravljeno strategijo upravljanja raznolikosti v večji meri izkorišča človeški, socialni in intelektualni kapital podjetja samega in njegovega okolja. Izkušnje uspešnih tujih korporacij in malih podjetij kažejo, da koncept raznolikosti v poslovnem okolju ne pomeni le "vključevanja", ampak v podjetja vpeljuje prakticne predloge za povečevanje zadovoljstva zaposlenih (manjši absentizem) in povečuje število predlogov za inovacije s strani zaposlenih.

V tem smislu se raznolikost torej resnično splača. Povrh vsega ponuja podjetjem vzvod vplivanja na konflikte med zaposlenimi, med zaposlenimi in vodstvom podjetij in izboljšuje ugled, zaupanje in družbeni vpliv podjetja v lokalnem okolju (strategije upravljanja z raznolikostjo so namreč znak poslovne odličnosti in del poslovne politike družbene odgovornosti podjetij in trajnostnega razvoja). Podobno velja tudi za institucije javne uprave. Na žalost pa preozko definiranje koncepta raznolikosti in nepoznavanje omenjenih dejstev in dobrih praks upravljanja raznolikost vse prevečkrat vodi v drugo smer: izključevanje in diskriminacijo posameznikov in skupin.

Do takšnih zaključkov smo prišli tudi v razpravah s slovenskimi in tujimi strokovnjaki iz akademskega okolja. Kljub temu so to le teoretske ugotovitve na podlagi – večinoma – tujih izkušenj, ki ne zadoščajo za realno oceno stanja v Sloveniji

Kaj bi radi dosegli s posvetovanjem?

Z vami pa bi se radi posvetovali o dejanskih izkušnjah, možnostih in potencialih uveljavljanja upravljanja raznolikosti v slovenskih podjetjih v določenem lokalnem okolju. Radi bi spoznali vaša mnenja, pripombe, pohvale in morebitne zadržke. O rezultatih posvetovanj bomo spregovorili na zaključni konferenci projekta.

S spoštovanjem,

Inštitut za afriške študije

Direktor:

Mag. Eyachew Tefera