FOTO: Podelili Prešernove plakete in priznanja

8.2.2013 | 12:30

Prejemniki letošnjih priznanj in plaket... (Foto: Ljubo Motore)

Prejemniki letošnjih priznanj in plaket... (Foto: Ljubo Motore)

Na pomen Prešernove poezije in kulture nasploh so spomnili učenci domače šole.

Na pomen Prešernove poezije in kulture nasploh so spomnili učenci domače šole.

Sevnica - Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je občina Sevnica v sodelovanju z javnim zavodom KŠTM Sevnica in Zvezo kulturnih društev Sevnica pripravila osrednjo občinsko slovesnost v počastitev praznika kulture. Program so oblikovali učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica in sevniške glasbene šole, slavnostni govornik je bil vsestranski kulturni ustvarjalec Rudi Stopar, vse zbrane pa je nagovoril tudi župan Srečko Ocvirk.

Kot so še sporočili iz sevniške občine, so na slovesnosti podelili priznanja in Prešernove plakete Zveze kulturnih društev Sevnica, ki jih je dobitnikom za dolgoletno in uspešno delo na področju ljubiteljske kulture podelil predsednik zveze Jože Novak v družbi župana Ocvirka.

Letošnji prejemnik zlate Prešernove plakete je Boštanjčan Jože Pfeifer, prejemniki srebrne plakete pa so Ljudske pevke z Razborja in Franc Bastardi iz Krmelja. Z bronasto plaketo je zveza nagradila Ljudske pevke Solzice iz Budne vasi, s priznanjem pa Likovno sekcijo DKŠD Svoboda Krmelj in Renato Podlesnik Pajk. Obiskovalci so si v preddverju dvorane lahko ogledali razstavo fotografij Vinka Šeška, je še sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Tanja Žibert.

M. M., foto: Ljubo Motore

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava