FOTO: Razstava v znamenju Valentinovega

15.2.2013 | 11:35

Mentorica in vodja likovne sekcije Art Lipa je profesorica likovne pedagogike Elena Sigmund (levo), ob njej moderatorka večera Veronika Sigmund.

Mentorica in vodja likovne sekcije Art Lipa je profesorica likovne pedagogike Elena Sigmund (levo), ob njej moderatorka večera Veronika Sigmund.

Razstava bo na sevniškem gradu na ogled še vse do 11. marca.

Razstava bo na sevniškem gradu na ogled še vse do 11. marca.

Sevnica - Sevniški grad oziroma natančneje tamkajšnjo staro galerijo so sinoči zavzeli člani Kulturno umetniškega društva Budna vas. Pod okriljem likovne sekcije društva Art Lipa, ki jo vodi Elena Sigmund, so pripravili že svojo tretjo samostojno razstavo, ki je na grad privabila precej obiskovalcev.

Svoja dela je tokrat na ogled postavilo pet članic in član društva, ki se, kot je poudarila Sigmundova, umetniško izražajo na zelo različne načine. Mojca Musar se tako predstavlja z idiličnimi krajinami, naslikanimi v oljni tehniki, Franci Sigmund z umetniškimi fotografijami in slikami, Irena Zgonc, ki po večletnih izkušnjah v slikarstvu izstopa iz skupine, s krajinami v akvarelnih in akrilnih tehnikah. Slednje so blizu tudi Suzani Sotlar, ki v svojih delih uporablja tudi abstraktne motive, Marija Oven posveča svojo ustvarjalnost ohranjanju njej ljubih kotičkov slovenske zemlje, Gordana Dobriha pa se izraža v različnih tehnikah, od olja do svinčnika.

Prijeten program, ki je bil obarvan v znamenju praznika zaljubljencev in ga je povezovala Veronika Sigmund, so sooblikovali člani društva iz Budne vasi. S svojo poezijo so se predstavile Marija Balt, Marija Erman in Eva Keber, na koncu pa so zapele še Ljudske pevke Solzice, ki so bile za svoje 15-letno delovanje letos nagrajene tudi z bronasto Prešernovo plaketo.

Besedilo in foto: A. K.

Galerija

Komentarji (1)

15.2.2013Ocenigregor  
Simpatična prireditev! Sem bil presenečen nad dobro udeležbo ljubitelev kulture! Vse čestitke članicam in članom sekcije ArtLipa-KUD Budna vas.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava