kultura

Največja neuresničena želja še vedno dvorana

17.2.2013 | 15:00 | A. K.

Leskovške kulturnike bo v prihodnjih štirih letih vodil Janez Kerin (v ospredju levo). (Foto: KD Leskovec pri Krškem)

Leskovške kulturnike bo v prihodnjih štirih letih vodil Janez Kerin (v ospredju levo). (Foto: KD Leskovec pri Krškem)

Za društvom je zelo uspešno leto. (Foto: KD Leskovec pri Krškem)

Za društvom je zelo uspešno leto. (Foto: KD Leskovec pri Krškem)

Leskovec pri Krškem - Kulturno društvo Leskovec pri Krškem ima novega starega predsednika. Kulturnike, za katerimi je dvanajst let uspešnega delovanja, bo namreč, kot so sklenili na sinočnjem letnem srečanju, prihodnja štiri leta vodil Janez Kerin, nekoč že zelo uspešen predsednik tega društva.

Janez Kerin je od lanskega avgusta 90-člansko društvo vodil kot vršilec dolžnosti, tokrat pa so ga, na predčasnih volitvah, soglasno izvolili tudi za predsednika. Podpredsednik je postal Rastislav Florjančič.

Novi predsednik je člane spodbudil, da z aktivnim delovanjem tudi v prihodnje prispevajo k prepoznavnosti in dobremu imenu društva, "ob tem pa je uspešnost delovanja odvisna od tega koliko duše vložiš v delo, ki ga opravljaš," je v svojem nagovoru dejal zbranim, ki se združujejo zaradi ljubiteljstva in s tem že veliko let prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

Uspešno preteklo delovanje društva je bilo v začetku leta 2012 nagrajeno tudi s pridobitvijo statusa društva v javnem interesu s strani takratnega Ministrstva za kulturo. Sicer pa je minulo leto zaznamovala aktivnost številnih sekcij.

Da delo članov predstavlja vidno kulturno ustvarjanje v krški občini pa je prepoznala tudi tamkajšnja Zveza kulturnih društev, ki je v sodelovanju z občino nekatere od članov nagradila s Prešernovo plaketo ob kulturnem prazniku. Med prejemniki je bil med drugim tudi Anton Bizjak, ravnatelj OŠ Leskovec, ki je svoje priznanje prejel kot zahvalo za veliko posluha pri zagotavljanju prostorskih možnosti, ki jih nudi v šoli, ki jo vodi.

Med številnimi izzivi, s katerimi se društvo sooča, pa je največji prav gotovo primeren prostor za vaje in nastope. Kulturniki se namreč že nekaj let srečujejo s prostorsko stisko, zato lastna kulturna dvorana ostaja, kot poudarjajo, med pomembnimi prednostnimi cilji prihodnosti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava