dolenjska

Končali spor z ministrstvom o velodromu

17.5.2013 | 18:05 | B. B.

Minister Jakič si je po srečanju z županom ogledal velodrom v družbi strankarskih kolegov in vodstva kolesarskega kluba Adria Mobil. Prav prizadevni člani kluba so najbolj zaslužni, da objekt, ki nedokončan stoji že skoraj 20 let, ne propada. A brez skorajšnje strehe se bo prej ali slej zgodilo tudi to. (Foto: B. B.)

Minister Jakič si je po srečanju z županom ogledal velodrom v družbi strankarskih kolegov in vodstva kolesarskega kluba Adria Mobil. Prav prizadevni člani kluba so najbolj zaslužni, da objekt, ki nedokončan stoji že skoraj 20 let, ne propada. A brez skorajšnje strehe se bo prej ali slej zgodilo tudi to. (Foto: B. B.)

Alojzij Muhič, Roman Jakič, predsednica KK Adria Mobil Mojca Novak in Rafko Križman. (Foto: B. B.)

Alojzij Muhič, Roman Jakič, predsednica KK Adria Mobil Mojca Novak in Rafko Križman. (Foto: B. B.)

Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Minister za obrambo Roman Jakič in novomeški župan Alojzij Muhič sta se danes na sestanku v Novem mestu dogovorila o prenosu zemljišča, na katerem stoji velodrom v Češči vasi, v last Mestne občine Novo mesto.

Jakič, ki ga je v Novo mesto povabil predsednik mestnega odbora Pozitivne Slovenije Rafko Križman, je dejal, da "ministrstvo tukaj nima interesa, veledrom pa je v javnem interesu občine in športa. S prenovo lahko postane večnamenski športni objekt za kolesarstvo, atletiko, boks, tenis in športe z žogo, z njegovo nadgradnjo oz. dokončanjem pa bo pridobilo tudi tukajšnje gospodarstvo."

Spomnimo, velodrom je v začetku devetdesetih let gradilo športno društvo Cyclotour, ki pa nikoli ni poplačalo vseh upnikov, med drugim ni bilo nikoli plačan tudi znesek iz kupoprodajne pogodbe za zemljišče, ki ga je društvu prodalo ministrstvo za obrambo. Mestna občina je več let kasneje po določilih zakona o športu velodrom prenesla v svojo last, a je ministrstvo za obrambo glede tega sprožilo sodni spor, ki ga je lani tudi dobilo. Občina se je pritožila, a bo zdaj postopek pritožbe ustavila, saj se je ministrstvo zemljišču odpovedalo, občina pa bo na ministrstvo prepisala svoja zemljišča, ki ležijo v kompleksu vojašnice v Bršljinu.

"Zdaj nas čaka iskanje sredstev, da se ta velodrom ohrani in pokrije, to bi bil edini tak objekt med Dunajem in Atenami in bi koristil športnikom iz Slovenije in tujine. Za izvedbo projekta bi potrebovali 12 milijonov evrov, upam, da jih bomo uspeli zbrati. Zgolj z denarjem mestne občine to ne bo mogoče, skušali bomo pridobiti državna oz. evropska srdstva," je po srečanju z obrambnim ministrom izjavil župan Muhič.

Na vprašanje Dolenjskega lista, kaj to pomeni za usodo dvorane v Portovalu, je župan dejal, da tega za zdaj še ne more komentirati.

Je pa zato Rafko Križman, ki je tudi čla Olimpijskega komiteja Slovenije, napovedal, da bo Novo mesto kandidiralo za status nacionalnega središča za kolesarstvo in atletiko, kar bo, kot je dejal, "temelj naših prizadevanj za pridobitev sredstev za izgradnjo Velodroma Novo mesto”.

‹ nazaj

Komentarji (7)

17.5.2013OceniCene 
Nove priložnosti za nesmiselno zapravljanje oz. polnenje določenih žepov.
17.5.2013OceniJan 
Lokalna politična kameleona Gegič in Rafko. Koliko strank sta že tadva dala skozi? Pa ves čas pri koritu. Ko njiju vidiš veš da gre zgolj za poštena dejanja in pokončno držo.
17.5.2013OceniIvo 
Kakšno kolesarsko središče? Po teh njivah, ki jih imamo namesto cest še avto ne more, če ni terenski...
17.5.2013Ocenifanči 
Cene, Jan in Ivo! Se strinjam z vašimi ocenami. Še posebno, ker je poleg prisoten tudi vojak, v katerega nimam niti kanček zaupanja! Ker pa je v igri veliko denarja, skuša pri tem igrati glavno vlogo. Barabinska posla!
18.5.2013Ocenijohan 
Sindrom Stožice prihaja v Novo mesto.Tam vse sloni na kreditih. Poltki,ki menjajo stranke kot po tekočem traku niso sposobni upravljati z javnim denarjem.Kako se je končala epizoda dvorane Portovald.Lahko se je igrati z davkoplačevalskim denarjem. (kotizacija EP,odkup neizkoriščenega zemljišča...) Priskledniki se že zbirajo,ker se bo nekaj gradilo...
18.5.2013Ocenijože 
Sam bla bla bla.........ta za mene sploh ni obrambni minister je en velik anti obrambni ...saj je bil proti slovenski vojski v času osamosvajanje.
19.5.2013Ocenikren 
Renatka s5 ni zamudila foto sesiona haska itak ne bo nbenga hahahaha bedniki ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava