dolenjska

Novi direktor policije je Janez Ogulin

31.5.2013 | 11:00 | I. V.

Janez Ogulin (Foto: arhiv PU Novo mesto)

Janez Ogulin (Foto: arhiv PU Novo mesto)

Novo mesto - Danes je vodenje Policijske uprave Novo mesto prevzel novi direktor, specialist policijskega managementa Janez Ogulin, ki ga je na to mesto imenoval generalni direktor policije, posle pa je včeraj prevzel od dosedanjega direktorja Policijske uprave Novo mesto Franca Zorca, ki se je upokojil.

Janez Ogulin je rojen leta 1966. Po zaključeni kadetski šoli se je leta 1985 kot miličnik zaposlil na Postaji milice Novo mesto. Na tej postaji je bil kasneje vodja policijskega okoliša in namestnik komandirja. Namestnik komandirja je bil tudi na Postaji milice Metlika. Z delom je nadaljeval na novomeškem Operativno komunikacijskem centru in na Inšpektoratu policije, kjer je bil inšpektor za splošne policijske naloge.

Leta 2000 je nadaljeval kariero na Generalni policijski upravi, v Upravi uniformirane policije, kjer je leta 2006 prevzel vodenje Sektorja splošne policije.

Ob rednem delu je končal študij na Fakulteti za varnostne vede in postal diplomirani varstvoslovec. Izredni podiplomski študij je nadaljeval na isti fakulteti in pridobil naziv specialist policijskega managementa.

Kot policist je na območju Novega mesta sodeloval v vojni za Slovenijo. Za delo v organih za notranje zadeve je prejel tudi Zlati ščit policije za dolgoletne razvojno raziskovalne prispevke v policiji.

‹ nazaj

Komentarji (3)

1.6.2013Ocenizanimivo 
večina policajev po upokojitvi, okrog 50 let , po mojem, začne razmišljat kaj bi še 50 let počel.
28.8.2015Oceni t0127540 
Janez, najprej sprejmi moje čestitke za pridobitev Zlati ščit za delo v organih za notranje zadeve in za imenovanje vodenje Policijske uprave Novo mesto, kot direktor v Novem mestu. Upam, da me nisi pozabil? Bili smo sosedi v bloku na ulici Majde Šilc 2 v Novem mestu. Jaz in žena Jovanka, sedaj živimo v Kočevju od leta 2011. Ker se že poznamo bi te prosil, da si vzameš nekaj svojega dragocenega časa in naju obiščeš v bloku na naslov: Trg Svetega Jerneja št. 2 v prvem nadstropju, druga vrata desno na št. 9. Želim ti obilo delovnega uspeha, veselja, sreče, zdravja, mir in vse dobro. Pa lep pozdrav iz Kočevja. Rajko Šajnovič
29.8.2015Ocenihahaahahahahha 
joj sem se do solz nasmejala temu komentarju pod člankom, kjer je nekdo javno napisal kje živi :-) hahaahahaha

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava