FOTO: Ljubljanski lionsi za semiške otroke

6.6.2013 | 10:00

FOTO: Ljubljanski lionsi za semiške otroke
FOTO: Ljubljanski lionsi za semiške otroke
FOTO: Ljubljanski lionsi za semiške otroke

Semič, Ljubljana - Včeraj popoldne je Lions klub Ljubljana-Rožnik pripravil v avli Mestnega muzeja v Ljubljani dobrodelno prireditev Iskrice v očeh 2013, ki je bila namenjena zbiranju denarja za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin tako iz Slovenije kot iz zamejstva. Klub pripravlja akcijo že šesto leto, letos pa bo v prostorih Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič-Rudnik v Pacugu 11 dni letovalo 40 otrok. 24 jih bo iz Benečije, 16 pa iz OŠ Semič.

Prav zato je na prireditev odšel tudi avtobus Semičanov. Pred člani Lions kluba Ljubljana-Rožnik, ki so povsem napolnili avlo muzeja, je nastopila otroška folklorna skupina OŠ Semič, predstavile so se Semiške klepetulje, program pa sta dopolnila še solist Anže Petrač ob spremljavi kitarista in ženski pevski zbor Petrol.

Belokranjci so se izkazali tudi kot dobri gostitelji, saj so po prireditvi gostilna Pezdirc, vinogradništvo Malnarič-Nampel in čebelarstvo Sever iz Semiča, gostilna Badovinac z Jugorja in Kmetijska zadruga Metlika pripravili pravo pojedino.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (1)

6.6.2013Ocenigorenc 
Mmmmm, zgleda dobr in okusn , pa še zastonj je, kam so pa posprali kar je ostal?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava