dolenjska

Počitnice izkoristili za učenje kitajskega jezika

29.8.2013 | 13:15 | I. N.

Učenje pisanja je prava umetnost. (Foto: I. N.)

Učenje pisanja je prava umetnost. (Foto: I. N.)

Novo mesto - 34 otrok, starih med 7 in 18 let, se je v minulih osmih dneh v Novem mestu učilo osnov kitajskega jezika in spoznavalo bogato kitajsko kulturo. Kaj vse so se naučili, bodo pokazali na današnji prireditvi ob 17.30 na muzejskih vrtovih.

Poletno šolo kitajskega jezika je to poletje za dolenjske otroke prvič organiziral Konfucijski inštitut Ljubljana. Za večino udeležencev je bilo to prvo srečanje s kitajskim jezikom.

Mlade je poleg slovenskih poučevalo pet kitajskih učiteljev, študentov mednarodne poslovne in ekonomske univerze iz Šanghaja, ki so v Sloveniji na Konfucijevem inštitutu na praksi. Otroci so se tako iz prve roke seznanili z osnovami tai chija, kaligrafije, kitajskega plesa. Poskusili so se v izdelavi origamija, kitajskih vozlov, zapestnic za srečo, se učili držanja palčk, spoznavali opero, horoskop.

»Učenje kitajskega jezika je vedno povezano tudi z učenjem kitajske kulture. Oblikovali smo tri skupine glede na starost in jim prilagodili program,« je pojasnila mag. ekonomije Darja Saksida Bogataj, ki ugotavlja da so mladi nad tovrstnim načinom učenja navdušeni in če bi tako poučevali tudi druge tuje jezike, bi bilo učenje veliko lažje.

‹ nazaj

Galerija (4)

sola kitajskega jezikat001
Darja Saksida Bogataj
sola kitajskega jezikat003
sola kitajskega jezikat004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava