ostali športi

Z Otočca so jih popeljali po Sloveniji

1.11.2013 | 10:40 | M. K.

Foto: Andrej Matič

Foto: Andrej Matič

Z Otočca so jih popeljali po Sloveniji

Otočec - Udeleženci Svetovnega namiznoteniškega kadetskega izziva, ki se bo na Otočcu z boji v konkurencah posameznikov in dvojic zaključil v nedeljo, so imeli včeraj po sredinem koncu ekipnega dela tekmovanja na sporedu t. i. I feel Slovenia Day. Pot jih je zanesla v Postojnsko jamo ter kasneje na Grad Struga na Otočcu, kjer so si ogledali kovnico, se preizkusili v metanju nožev, nekateri pa so si celo nadeli viteško opravo, sporočajo iz NTK Krka.

Nadzornik tekmovanja Raul Calin je v Hotelu Šport opravil žreb za tekmovanje posameznikov in dvojic, kjer gostitelji tudi tokrat največ upov polagajo na Darka Jorgića, ki je lahko s plesom kroglic zadovoljen. 15-letni Hrastničan je bil kot 2. nosilec predtekmovalne skupine izžreban v skupino 7, kjer je najvišje rangirani igralec Američan Kanak Jha, katerega je Jorgić že premagal v ekipnem delu.

Ostali domači igralci bodo morali za uvrstitev v finalni del premagati precej višje rangirane igralce, še največ možnosti za uspeh pa imata Erik Paulin in Tamara Pavčnik, ki bosta lovila 2. mesto v skupini ter s tem uvrstitev v boj za 1. - 16. mesto. V konkurenci dvojic se bo par Jorgić/Paulin v osmini finala pomeril s kanadsko navezo Luo/Moran, v primeru uspeha pa ju nato v četrtfinalu čaka obračun z 1. nosilcema turnirja Chuqin Wangom s Kitajske in Takutom Izumom z Japonske.

Dogajanje v ŠRC Otočec se je danes s tekmami 1. kroga predtekmovalnih skupin pri dekletih začelo ob 9.30 uri.

‹ nazaj

Galerija (10)

izlet-001
izlet-002
izlet-003
izlet-004
izlet-005
izlet-006
izlet-007
izlet-008
izlet-009
izlet-010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava