Z legalizacijo konoplje v parlament

13.11.2013 | 14:00

Industrijska konoplja  ... (Foto: T.J.G., arhiv DL)

Industrijska konoplja  ... (Foto: T.J.G., arhiv DL)

... in tista, ki jo cenijo uživalci, policisti pa preganjajo.  (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

... in tista, ki jo cenijo uživalci, policisti pa preganjajo.  (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

Stranka SMS Zeleni je podprla nedavno pobudo Slovenskega konopljinega socialnega kluba in predlogov zakonov, s katerimi bi posameznika prepustili možnost izbire o načinu zdravljenja in dovolili uporabo konoplje v zdravstvene in industrijske namene.

"Slovenija je na področju alternativne medicine med najbolj radikalnimi državami v svetu. Homeopatska zdravila so bila Slovencem do nedavnega dosegljiva le v lekarnah z druge strani meje, enako pa je z drugimi oblikami, ki odstopajo od uradne medicine. Sklop treh zakonov bo omogočil, da se lahko posameznik sam odloči o načinu zdravljenja in za lastne potrebe (a ne za prodajo!) goji katerokoli rastlino. Dodatno bo sklop zakonov omogočil uporabo neuporabljene zemlje v ekološke namene," pravi predsednik stranke Igor Jurišič.

V stranki še opozarjajo, da je že danes na policah trgovin in lekarn ogromno proizvodov, ki lahko povzročajo odvisnost, v večjih količinah pa tudi smrt in so tako bistveno nevarnejši od naravno pridelane konoplje. Poudarjajo, da so edina politična stranka, ki se je odzvala na nevladno pobudo, državljane pa pozivajo, da s podpisom podprejo sklop treh zakonov, ki bo omogočil uporabo konoplje v industrijske in zdravstvene namene.

Podpis podpore pobudi za začetek zakonodajnega postopka lahko overite na vseh upravnih enotah do 12. decembra in jih pošljete na naslov: Društvo SKSK, Slovenski konopljin socialni klub, Kunaverjeva 6, 1117 Ljubljana. Za obravnavo v državnem zboru jih morajo zbrati vsaj 5.000.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava