gospodarstvo

Zaporniki na Dobu bodo delali za nemško podjetje

1.12.2013 | 10:55 | STA

Zapori na Dobu (Foto: arhiv, T. J. G.)

Zapori na Dobu (Foto: arhiv, T. J. G.)

Mirna, Ljubljana - Minister za pravosodje Senko Pličanič je podpisal pogodbo o prodaji premičnin in oddaji državnih nepremičnin, ki jih uporablja Javni gospodarski zavod Pohorje Mirna. Po pogodbi bo zasebni partner v državni proračun plačal 813.000 evrov za nakup premičnin, 13.101 evro mesečno za najem, zavezal se je tudi, da bo zagotovil delo za zaprte osebe.

S pravosodnega ministrstva so sporočili, da je po dolgih letih doseganja slabih poslovnih rezultatov, ki so jih v preteklih letih sanirali z zagotavljanjem finančnih sredstev iz proračuna, danes to odgovornost prevzelo podjetje JMW Fire, proizvodnja kovanih gasilskih armatur, ki je podjetje izbranega investitorja iz Nemčije.

Gre za oddajo nepremičnin, ki jih javni gospodarski zavod uporablja za izvajanje industrijske dejavnosti proizvodnje gasilskih armatur in druge gasilske opreme, in prodajo premičnin, ki so vključene v to proizvodnjo.

Po pogodbi bo zasebni partner v državni proračun plačal 813.000 evrov za nakup premičnin in 13.101 evro mesečno za najem nepremičnin za obdobje 10 let. V pogodbi so predvidene tudi sankcije v primeru odpovedi najema pred iztekom tega obdobja, navajajo na pravosodnem ministrstvu. Vlagatelj se je tudi zavezal, da bo zagotovil delo za zaprte osebe, in sicer 9001 uro mesečno, za 1,51 evra na uro.

Na ministrstvu poudarjajo, da je s tem storjen prvi korak k dolgoročni rešitvi problematike javnega gospodarskega zavoda oziroma dela zaprtih oseb, ki dokazuje, da je mogoče delovanje javnih ustanov financirati tudi drugače kot le iz denarja davkoplačevalcev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava