dolenjska

Svetniki potrdili ustanovitev skupne občinske uprave

19.12.2013 | 10:30 | Foto in tekst: J. A.

Svetniki potrdili ustanovitev skupne občinske uprave
Svetniki potrdili ustanovitev skupne občinske uprave

Trebnje - Na včerajšnji seji so trebanjski svetniki v drugi obravnavi potrdili ustanovitev skupne občinske uprave Mirnska dolina, ki ima zdaj vse formalne pogoje, da začne delovati z novim letom, kajti odlok o ustanovitvi so potrdili tudi občinski sveti občin Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno.

Kot so Trebanjci izpostavili že pri prvi obravnavi, se jim še vedno zdi potrebno, da se ime tega organa čim prej spremeni, kajti občina Trebnje ne leži samo v Mirnski, temveč tudi v Temeniški dolini.

"Poskus, da bi ime spremenili že pred njenim delovanjem, je propadel, so mi pa župani ostalih treh občin obljubili, da bomo to storili spomladi," je dejal trebanjski župan Alojzij Kastelic.

Trenutno skupna občinska uprava deluje na območju občin Mokronog-Trebelno (tam je tudi sedež), Šentrupert in Mirna, Trebnje, ki ima svojega občinskega inšpektorja, pa se jim pridružuje. Skupna občinska uprava bo delovala na področju občinske inšpekcije in redarstva.

V Trebnjem bodo dobili novo ulico, od krožišča s hitro cesto do odcepa za Primštal bo namreč potekala Metelkova ulica. Gre za novo cesto, ki še nima imena, zdaj pa jo bodo poimenovali po Alojziju Metelku, nekdanjem poslancu in trebanjskem županu, ki je največji pečat pustil na področju kmetijstva, več desetletij je delal v Kmetijski zadrugi Trebnje in se trudil za izboljšanje kmečkega življenja.

Na seji so potrdili tudi nov odlok o komunalnem prispevku, ki v primerjavi z veljavnim obveznosti občanov bistveno ne spreminja, pa tudi dokumente, s katerimi se bo občina lahko prijavila na razpis za sofinanciranje zamenjave šest kilometrov vodovodnih cevi.

‹ nazaj

Galerija (13)

tre001
tre002
tre003
tre004
tre006
tre007
tre008
tre009
tre010
tre011
tre012
tre013
tre014

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava