Trimo čaka na odločitev o svoji usodi

19.12.2013 | 18:00

Foto: BDG

Foto: BDG

Trebnje - Trimov nadzorni svet se bo sestal jutri ob 15. uri, po njegovi seji pa bo tudi jasno, kako uspešna je bila dokapitalizacija tega podjetja. Čas za dokapitalizacijo podjetja z denarnimi vložki poteče danes, 19. decembra, ob 24. uri, čas za dokapitalizacijo s stvarnimi vložki pa jutri, 20. decembra, do 14. ure.

Potem ko so nadzorniki 12. decembra zavrnili tujega ponudnika za dokapitalizacijo, vse bolj realna postaja zgolj ena rešitev za Trimo, in sicer konverzija terjatev bank upnic v lastniške deleže, s čimer bi banke postale 90-odstotne lastnice Trima. Kot je poročal Radio Slovenija, naj bi se nekatere banke do danes že odločile za konverzijo in dokapitalizacijo, vendar pa bi se,  kot je pred časom poudaril predsednik nadzornikov Bogdan Topič, morale za konverzijo odločiti vse banke upnice, sicer bo moral Trimo v prisilno poravnavo.

Vodstvo družbe je pred dnevi sporočilo, da verjame, da če denarne dokapitalizacije do danes ne bo, da bodo banke upnice prepoznale potencial družbe in z družbo podpisale krovno pogodbo o finančnem prestrukturiranju ter o potrebni pretvorbi dela terjatev v kapital.

B. D. G.

Komentarji (5)

19.12.2013Ocenikoza 
Bravo direktorica!
19.12.2013Ocenifelix 
Upam da se nadzorniki enkrat streznijo in to boginjo Finko odstranijo,ni za drugam kot za sostanovalko Hilde.
20.12.2013Ocenitrimček 
koza, ti si pa res ena koza...."..banke postale 90-odstotne lastnice Trima" ...in ti "bravo direktorica!" finance:"V Trimo Investment so bili zbrani menedžerji družbe, na čelu s Tatjano Fink" ja, kdo je pol na čelu Investmenta?? Tatjana al Metka ?? koza, morda ti veš
22.12.2013Ocenikoza 
O vem vem trimček da gre vase v p.m. felix predlaga da bi šla za sostanovalki Hildi a verjetno je pozabil da bo jedla ,pila in spala na naše stroške. Kam so nas pripeljali nemoreš verjet..................
22.12.2013Ocenidelavka 
ZELO ŽALOSTNO IN RESNIČNO: Zdenka Papič-Radio 1 ....odločila sem se, da podelim z vami, kar sem danes doživela-čeprav vem, da je takih primerov še veliko in ji...h vedno več bo...žal..pa vseeno...zjutraj sem šla tankat avto s svojimi zadnjimi 15-timi euri na banki....da grem lahko v službo...in tam, pred trgovino, je vsa premražena v poletnih hlačah stala stara gospa in me prosila za 50 centov...nimam, sem ji dejala in odšla v trgovino z 1 eurom, ker me je hčerka prosila, da bi jedla mandarince....ko sem tako prebirala mandarince, sem opazovala gospo, ki je zunaj na mrazu stala in prosila...ne vem, odločila sem se, da ji dam tistih 50 centov, za svojo hči pa sem nabrala mandarinc za 47 centov...par sem jih vrnila nazaj, čeprav vem, da vseh ne bodo prodali in jih bo veliko zgnilo...stopila sem do nje in ji v mrzlo dlan položila 50 centov....gospa me je prijela za roko, me pogledala in s solzami v očeh dejala: zlata ste, najlepša vam hvala, vse se vam trojno povrnilo...nimam..nimam za kruh..ko plačam položnice, mi ostane 60 eurov za hrano...težke solze so ji kapljale po stari bundi, povem vam ljudje...in, ne vem zakaj, kar nenadoma sem čutila močno željo, da staro gospo objamem...in sem jo....stali sva na parkirišču pred trgovino in se objeli..tudi jaz sem zajokala....in jočem še zdaj....medtem, ko naši vrli prasci sedijo v parlamentu in grejejo svoje debele kosmate riti in kao rešujejo Slovenijo...s čim že???s tem, da imajo plače po nevem koliko tisoč eurov, medtem, ko si mi reveži pomagamo med seboj?..kdo bo pa nas reševal??reveži reveže?..kakorkoli in kolikorkoli smo mi, Slovenci stopili skupaj lani, je bilo premalo-veliko premalo...kaj smo rešili?????..in jaz, kot mamica samohranilka dobivam otroških doklad 28 eurov na mesec, medtem, ko imam plače 600 eurov in 300 eurov kredita???ostane mi 300, da plačam položnice in mi ostane 120 eurov za hrano...hvala bogu, da mi moji starši, ki imajo 500 eurov penzije po 38 letih delovne dobe in poštenosti rešujejo rit...ne vem....stara gospa pa mi ne gre in ne gre iz glave..do doma sem se res pošteno zjokala..kam je prišla ta država...medtem, ko dam tujcu iz svoje denarnice 50 centov od mojega zadnjega evra in ko zraven mene parkira gospodična s čisto novim BMW X5, ki je povrhu tega še mat barve, da je res hud...,medtem Slovenija gnije!!!!!!!Gnila je od znotraj navzven!!!..Vem, Radio 1, s tem ne bom rešila ničesar, ampak, ker delite zlate ploščice kar tako, če poznaš izvajalca ali pesem in ste marsikomu polepšali dan-obiščite še staro gospo, ki stoji pred trgovino Mercator na Planini v Kranju pri stolpnicah (ne vem koliko časa je že tam, niti ali je vsak dan) in ji malo polepšajte življenje in ji podarite kakšno ploščico-ona bo sigurno z eno naredila več, kot bogataš s 100-timi...ko sem stopala proti avtu sem zaslišala še-gospa veste, dajo le tisti, ki še sami nimajo...ostali jo najbrž gledajo zviška.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava