gospodarstvo

Skupščina Trimo Investmenta potrdila konverzijo terjatev

20.12.2013 | 11:40 | STA

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Trebnje - Delničarji družbe Trimo Investment, preko katere so Trimovi menedžerji obvladovali večinski delež te družbe, so na današnji skupščini potrdili predlog dokapitalizacije s konverzijo nekaj več kot 13 milijonov evrov bančnih terjatev v kapital. Trimo Investment naj bi tako prevzele banke in v večjem deležu družba Trimo.

Uprava Trimo Investmenta je sporočila, da je skupščina potrdila vse predlagane sklepe uprave in nadzornega sveta družbe. Sprejeti sklepi pa omogočajo nadaljnje korake finančnega in lastniškega prestrukturiranja družbe, so dodali v Trimo Investmentu.

Skupščina je najprej odločala o zmanjšanju osnovnega kapitala družbe, nato pa o njegovem povečanju prek konverzije terjatev upnikov v lastniške deleže v višini dobrih 13,24 milijona evrov.

Izdali bodo 13.245.900 novih navadnih kosovnih delnic, s tem, da bo emisijski znesek nove delnice znašal en evro. Prednostno pravico obstoječih delničarjev bodo v celoti izključili.

Predlog predvideva, da lahko določeni upniki v roku za vpis in vplačilo novih delnic, ki bo predvidoma do 11. februarja, vpišejo in vplačajo delnice s stvarnimi vložki tako, da prenesejo svoje terjatve do Trimo Investmenta.

Predmet stvarnih vložkov so denarne terjatve v skupni višini 13,24 milijona evrov, pri čemer na družbo Trimo odpade 7,29 milijona evrov, na Probanko 3,44 milijona evrov in na Novo Ljubljansko banko 2,5 milijona evrov.

Delničarji Trimo Investmenta so danes Damjana Beliča ob tem imenovali za novega člana nadzornega sveta z mandatom do 11. julija 2015.

‹ nazaj

Komentarji (1)

20.12.2013Ocenilisica 
klemenčič, kaj meniš ti...?, meni se zdita tile dve tetici (tatjana in metka) malo sumljivi; se zdi, da prodajata sosedova jajca, pa še od teh davke utajita

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava