gospodarstvo

Banke s konverzijo terjatev v kapital rešile Trimo

20.12.2013 | 17:00

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Trebnje - Banke upnice so trebanjski Trimo s konverzijo terjatev v kapital dokapitalizirale v višini nekaj manj kot štiri milijone evrov. Uspešno izvedbo pretvorbe so na današnji seji ugotovili nadzorniki Trima. Družba je na ta način postala solventna.

Iz Trimove uprave so sporočili, da so banke skladno s sklepom skupščine dokapitalizirale družbo Trimo s pretvorbo 3.988.965 evrov posojil bank v njen osnovni kapital. S tem so banke v družbi pridobile tudi 90-odstotni lastniški delež.

Če pretvorba terjatev v kapital ne bi bila uspešna, bi v Trimu uvedli prisilno poravnavo.

Trimova uprava končno odločitev o dokapitalizaciji s strani bank sprejema kot pozitivno novico za vse deležnike družbe, tako zaposlene kot poslovne partnerje in lokalno skupnost.

Dogovor bo po navedbah uprave prispeval k stabilizaciji podjetja in spet omogočil večjo osredotočenost vodstva in vseh zaposlenih na poslovanje. V Trimu pričakujejo, da bodo banke podprle poslovanje družbe predvsem z izdajo novih garancij, ki so ključnega pomena za pridobivanje novih poslov, so dodali.

Prihodki družbe Trimo bodo konec leta pod načrtovanimi, njeno tekoče poslovanje pa je pozitivno. V Trimu zagotavljajo, da izvajajo potrebne ukrepe za nadaljnje pozitivno poslovanje in razvoj družbe, vsa njihova prizadevanja pa so usmerjena v krepitev zaupanja pri poslovnih partnerjih.

Gre namreč za referenčne in ugledne globalne družbe, ki v Trimu vidijo bodisi svojega dolgoletnega kupca bodisi dobavitelja. Med dobavitelji so izpostavili podjetja Knauf Insulation, Rockwool, Huntsman, med kupci pa družbe Ikea, Rauch, Porsche, Audi, Lego, Mars Masterfoods, Louis Vuitton, Nestle in Rolls-Royce.

Danes je potekala tudi skupščina družbe Trimo Investment, ki je potrdila predlog sklepa, da Trimo in banke svoje terjatve konvertirajo v lastniške deleže. S tem je Trimo Investment kot nekdanja družba pooblaščenka, preko katere so menedžerji in zaposleni lastniško obvladovali podjetje, postal hčerinska družba Trima, so pristavili.

Trimo v skupini zaposluje več kot 900 ljudi in je med slovenskimi podjetji zadnja leta med največjimi izvozniki. Prav tako je pomembna vloga skupine Trimo kot lokalnega delodajalca, ki v občini Trebnje predstavlja okrog desetine delovnih mest, so ob današnjem dogajanju še poudarili v podjetju.

STA

‹ nazaj

Komentarji (2)

20.12.2013OceniPeter 
V banke je prišel denar, pa začnimo spet znova, saj so ljudje tako radodarni, da nam banke radi dokapitalizirajo.
20.12.2013OceniGorazd 
Je TRIMO znova paradni konj? In je paradna kobila neprizadeta odpeketala s premoženjem? O tem, da smo davkoplačevalci PARADNI OSLI, pa tako ali tako ni nobenega dvoma!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava