Kot bi jim tekmo zrežiral sam Alfred Hitchcock

9.2.2014 | 10:05

Premalokrat so Novomeščani sinoči postavili trojni blok. (Foto:I. V.)

Premalokrat so Novomeščani sinoči postavili trojni blok. (Foto:I. V.)

Veselje ob osvojeni zadnji točki. (Foto: I. V.)

Veselje ob osvojeni zadnji točki. (Foto: I. V.)

Novo mesto - Ko so odbojkarji Krke sinoči silovito začeli izjemno pomembno tekmo z zadnjeuvrščenim kranjskim Triglavom, na kateri bi si Novomeščani  z zmago ohranili dobre možnosti za uvrstitev v končnico, s porazoma pa zašli v težave in celo ogrozili obstanek v družbi najboljših, je kazalo, da bo tekme konec prej kot v eni uri, zmagovalec pa da je že vnaprej znan. A se je ponovila zgodba iz prejšnjega tedna.

Prvi niz tekme s Triglavom so Novomeščani dobili gladko s 25:13, pa tudi v drugem so sredi niza že lepo vodili s 16:12, a se jim je potem ustavilo in pri 23. točki so bili poravnani, vendar je krkašem tokrat še uspelo izvleči se. So pa zato povsem popustili v tretjem nizu, ko jim ni šlo prav nič od rok, zatajil je blok, še posebej nad tokrat izredno razpoloženim Ropom, ki ga je namesto trojni blok največkrat poskušal zaustaviti le Luka Brule, ki je bil sicer najboljši igralec srečanja.

Tudi v četrtem nizu se je premoč gostov z Gorenjske nadaljevala, novomeški trener Rojc pa je skušal njihovo igro razbiti tudi z minutami odmora, v igro pa je poslal tudi svojega sicer najboljšega moža Valentina Turka, ki pa zaradi zdravstvenih težav kar nekaj časa ni treniral in je izgubil precej moči. A Valentin je, ko se je nekoliko ogrel, zaigral tako, kot je bilo treba in pomagal izvleči novomeški voz iz blata. Četrti niz je, čeprav so se jim Novomeščani povsem približali, pripadel gostom, v dramatični končnici skrajšanega petega niza pa je združenim dolenjskim odbojkarjem uspelo priti do vsaj dveh izjemno pomembnih točk.

Z izidom 3:2 pa se je končalo tudi drugo srečanje v zeleni skupini med v Šoštanju med Šoštanjem Topolšico in Fužinarjem, ki so ga dobili gostje s Kroške. Odbojkarji Krke so tako ostali drugi na lestvici zelene skupine, v soboto pa se bodo v gosteh pomerili s Šoštanjčani.

Krka : Astec Triglav 3:2 (13, 24, -19, -23, 16)

Krka: Brulec 24, Ožbalt, Erpič 6, Kosmina 7, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Kos 9, Pucelj 6, Longar, Žlajpah 11, Turk 8.

Astec Triglav: Lužovec 1, Hafner, Bilandžić 5, Mrak, Vene, Močnik 7, Rop 16, Bežek, Kržišnik 4, Hafner 14, Kök 8, Razar 15.

Lestvica: 1. Fužinar Metal 22, 2. Krka 21, 3. Šoštanj Topolšica 19, 4. Astec Triglav 17.

 

I. V.

Galerija

Komentarji (2)

9.2.2014OceniJože 
ni problem v fantih, tukaj šepa nestrokovnost trenerja. Prvo treba najti vsaj povprečnega trenerja...
12.2.2014Oceniodbojkar 
se strinjam z Jožetom...menjat trenerja, je dosto boljših v novem mestu bivših, zdajšnjih trenerjev, kot pa so sedaj v članskih selekcijah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava