odbojka

V Šoštanju Novomeščanom ni šlo

16.2.2014 | 09:30 | I. V.

Odbojkarji Krke so Šotanjčane konec januarja doma premagali s 3:2, tokrat pa so v Šoštanju gladko izgubili. (Foto: I. Vidmar)

Odbojkarji Krke so Šotanjčane konec januarja doma premagali s 3:2, tokrat pa so v Šoštanju gladko izgubili. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Odbojkarji Krke so četrtem krogu drugega dela državnega prvenstva v odbojki v gosteh gladko z 0:3 (-21, -18, -22) izgubili s Šoštanjem Topolšico in zdrsnili na tretje mesto na lestvici zelene skupine. Prvi niz je bil izenačen, Novomeščani so sredi niza vodili s 13:11, potem pa so Šoštanjčani s petimi zaporednimi točkami prišli v vodstvo in prednosti niso izpustili iz rok do konca niza. V drugem nizu so domačini vodili vse od začetka, Novomeščani so se jim sredi niza sicer približali na 15:17, a so potem do konca niza dosegli le še eno točko.

Šoštanjčani so, trdno odločeni, da tekmo hitro končajo, v tretjem nizu so povedli z 10:4 in nato še z 18:10. Dolenjskim odbojkarjem se je uspelo pobrati in se Šoštanjčanom približati na 20:22, a za preobrat jim je zmanjkalo moči.

Kljub porazu, po katerem novomeški odbojkarji za Topolšico zaostajajo za točko, vse le še ni izgubljeno. V naslednjem krogu bodo Krkini odbojkarji igrali doma s Fužinarjem, ki so ga ob koncu prvega dela tekmovanja pod Marofom že gladko ugnali, v zadnjem krogu pa bo Krka gostovala v Kranju pri zadnjeuvrščenem Triglavu. V primeru dveh zmag Krke bo o drugem mestu v zeleni skupini in s tem o nastopu v končnici odločala tekma med Šoštanjem in Fužinarjem.

Šoštanj Topolšica : Krka 3:0 (21, 18, 22)

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 20, Lipovac 10, Bojinovič 5, Port, Kumer, Boženk 6, Rojnik, Pavič 7, Menih, Koželnik, Uršič 7.

Krka: Brulec 17, Ožbalt, Erpič 2, Kosmina 1, Kastrevec 2, Vesel, Kos 3, Pucelj, Longar 1, Plantan, Žlajpah 11, Turk 4.

Lestvica:
1. Fužinar Metal 25
2. Šoštanj Topolšica 22
3. Krka 21
4. Astec Triglav 17

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava