Teoretične možnosti za končnico so še

24.2.2014 | 11:00

V Kranju morajo novomeški odbojkarji zaustaviti Ropa, pa bo šlo. (Foto: I. V./arhiv DL)

V Kranju morajo novomeški odbojkarji zaustaviti Ropa, pa bo šlo. (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Čeprav so odbojkarji Krke v soboto doma z 2:3 izgubili pomembno tekmo predzadnjega kroga drugega dela prvenstva v zeleni skupini z ravenskim Fužinarjem, imajo še nekaj možnosti, da se vseeno uvrstijo v četrtfinale zaključnega dela prvenstva.

Za to bi morali v soboto vsaj s 3:1 v Kranju premagati že odpisani zadnjeuvrščeni Triglav, v zeleni skupini trenutno prvouvrščeni Fužinar pa bi moral doma  vsaj s 3:1 premagati Šoštanjčane. V tem primeru bi zaradi večjega števila zmag drugo mesto v zeleni skupini kljub enakemu številu točk osvojila Krka.

Sobotna tekma v športni dvorani Marof med Krko in Fužinarjem je bila res pomembna, a poraz ni usoden, saj bi tudi v primeru gladke zmage Krke, vrstni red določile tekme zadnjega kroga. Na tekmi s Fužinarjem je Krka po izjemno izenačenem boju dobila prvi niz s 29:27, gostom s Koroške precej zlahka prepustila drugi niz in se v nadaljevanju spet zbrala ter povedla z 2:1. V četrtem nizu so imeli Novomeščani priložnost tekmo končati in na svoj konto vpisati tri točke, a so se po izenačenju pri 22. točki bolje znašli gostje, ki so potem brez težav dobili tudi skrajšani peti niz.

Krka : Fužinar 2:3 (27, -16, 20, -22, -10)

Krka: Brulec 20, Ožbalt, Erpič 5, Kosmina 4, Zalar, Vesel, Kos 12, Pucelj, Longar 4, Plantan, Žlajpah 11, Turk 8.

Fužinar: Stravnik, M. Jež 2, Šavc, Ciganovič 12, Radjenovič, J. Jež 18, Sobočan, Taylor Gerald 20, Libnik, Valentan 8, Abraham 10.

I. V.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava