odbojka

Teoretične možnosti niso bile dovolj

2.3.2014 | 17:45 | I. V.

Če je Krki na tekmi v Novem mestu "kri pil" izkušeni Rop, je bil tokrat najboljši pri Kranjčanih mladi Matej Kök. (Foto: I. V./arhiv DL)

Če je Krki na tekmi v Novem mestu "kri pil" izkušeni Rop, je bil tokrat najboljši pri Kranjčanih mladi Matej Kök. (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Odbojkarji Krke so letošnje državno prvenstvo v prvi ligi končali s porazom v Kranju in tretjim mestom v zeleni skupini. Čeprav so pred zadnjim krogom še imeli teoretične možnosti za uvrstitev v končnico, bi jim to, tudi če bi v Kranju gladko zmagali, onemogočil izidi druge tekme zelene skupine na Ravnah, kjer je domači Fužinar dovolil gostom iz Šoštanja osvojiti dva niza.

Kranjčani so tekmo začeli bolje in v prvem nizu povedli s 15:9, vendar se Krka ni predala, po dveh zaporednih točkah Luke Brulca je prišla le do točke zaostanka (19:20), imela celo priložnost za izenačenje.

V drugem nizu so Novomeščani povedli z 8:6, toda sledila je serija točk domačih, ki so gladko prišli do vodstva z 2:0. Toda v nadaljevanju so se razigrali tudi Dolenjci, ki so po zaostanku ob prvem tehničnem odmoru povsem zagospodarili na igrišču, z asom Valentina Turka povedli z 20:14 in gladko dobili niz.

Novomeščani so bili boljši tudi večji del četrtega niza vse do 21:16, a so nato domači dosegli pet točk zapored, na 21:21 je izenačil nekdanji odbojkar Krke Simon Bilandžić. Novomeščani so imeli tudi zaključno žogo za 2:2, a je niso izkoristili, je pa to uspelo Kranjčanom, ki so se tako od prvoligaške konkurence poslovili z zmago, Krko pa najverjetneje čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi.

Astec Triglav : Krka 3:1 (21, 19, -20, 25)

Astec Triglav: Lužovec, A. Kök, Bilandžić, Mrak, Vene, Močnik, Rop, Bežek, Kržišnik 3., T. Hafner, M. Kök 19, Rezar 10.

Krka: Brulec 15, Ožbalt, Erpič 4, Kosmina 13, Zalar, Kastrevec, Vesel, Kos 4, Pucelj 7, Longar, Žlajpah 5, Turk 9.

 Lestvica:
1. Fužinar Metal 29
2. Šoštanj Topolšica 26
3. Krka 22
4. Astec Triglav 20

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava