rokomet

Sviš drugi, Trimo pa četrti v pokalu

2.3.2014 | 21:15 | I. V.

Rokometaši Sviša so se takole veselili v Novem mestu, potem ko so v osmini finala ugnali Krko, še bolj veseli pa so bili včeraj, ko so se v Celju z zmago nad Trimom prvič v zgodovini kluba uvrstili v finale pokala. (Foto: arhiv DL)

Rokometaši Sviša so se takole veselili v Novem mestu, potem ko so v osmini finala ugnali Krko, še bolj veseli pa so bili včeraj, ko so se v Celju z zmago nad Trimom prvič v zgodovini kluba uvrstili v finale pokala. (Foto: arhiv DL)

Ivančna Gorica, Trebnje - Kot je bilo pričakovati, danes rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice in trebanjskega Trima v finalu oziroma na tekmi za tretje mesto na finalnem turnirju rokometnega pokala v Celju niso bili kos najboljšima slovenskima rokometnima moštvoma. Trebanjci so popoldne z 29:35 izgubili srečanje za tretje mesto z Gorenjem, Sviš pa je zvečer s 16:31 izgubil finalno tekmo s Celjem Pivovarno Laško.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tretjič zapored in skupno sedemnajstič osvojili pokalno lovoriko. Kljub velik kakovostni razliki so imeli Celjani v prvem polčasu finalnega obračuna kar nekaj težav z bojevitimi Ivanjčani, njihov odpor pa so strli šele na začetku drugega polčasa

Najboljši strelec zaključnega turnirja je bil Gašper Marguč, ki je danes zadel petkrat, za najboljšega vratarja so izbrali Matevža Skoka, za najboljšega posameznika pa Luko Žvižeja.

Izidi - polfinale:

Trimo Trebnje : Sviš Ivančna Gorica 23:24 (13:10)

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 29:28 (13:11)

tekma za 3. mesto:

Trimo Trebnje : Gorenje Velenje 29:35 (15:17)

Trimo Trebnje: Femec 1, Radelj 4, Murčehajić 4, Ratajec 3 (3), Čeh, Ferlin, Skol 1 (1), Kotar 1 (1), Sušin 4, Baznik, Rojc, Ferkulj 5, Grandovec 4, Florjančič 2, Brana, Urbič.

Gorenje Velenje: Taletović, N. Cehte 6, Medved 4, Burič, K. Cehte, Skube, Golčar 3, Šoštarič 3, Papež 3, Vrečar 1, Dobelšek 2, Gams 1, Nosan 7 (1), Oštir, Dujmovič 5 (1), Bečiri.

finale:

Sviš Ivančna Gorica : Celje Pivovarna Laško 16:31 (9:12)Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Polak, Zidar, Potokar 3 (3), Zavodnik 1, Muhovec 1, S. Stopar, Pekolj 3, Bučar, Kalabić, Slapničar, Marinčič 1, Sašek 2, G. Stopar 1 (1), Sendelbah 1, Tomšič 1.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Mlakar 3, Marguč 5, Žuran 1, Razgor 1, Skube, Poteko 1, Skok, Miklavčič, Slišković 3, Zelenović 3, Žabič 1, Mačkovšek 3, Žvižej 5, Lekai 3, Janc 2.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava