bela krajina

V torek protest zaradi zapiranja banke

3.3.2014 | 09:35 | B. B.

Poslovalnico NLB v metliškem jedru bodo aprila zaprli. (Foto: M. B. J.)

Poslovalnico NLB v metliškem jedru bodo aprila zaprli. (Foto: M. B. J.)

Metlika - Stranka Solidarnost bo jutri, 4. marca, zaradi skorajšnjega zaprtja poslovalnice NLB v starem jedru Metlike pripravila protestno zborovanje. Protest bo ob 9. uri pred poslovalnico NLB v starem mestnem jedru.

"Pred kratkim smo davkoplačevalci plačali milijardno dokapitalizacijo Nove ljubljanske banke, ki je v 100 odst. državni lasti. Medtem ko davkoplačevalci, tudi Metličani, plačujemo zavoženo poslovanje NLB, si nesposobno in neodgovorno vodstvo za svoje uničujoče delo izplačuje celo milijonske nagrade. Sedaj je na udaru še poslovalnica NLB v starem metliškem jedru, v prostorih, v katerih je bila ustanovljena Prva dolenjska hranilnica in posojilnica. Slednjo naj bi zaprli aprila letos. Pred leti je država iz starega jedra že pregnala lekarno, pošto, nato upravno enoto, davčni urad, sedaj očitno sledi še banka. Dovolj je bilo uničevanja stare Metlike, dovolj je bilo norčevanja iz davkoplačevalcev. Čas je za upor. Stranka Solidarnost poziva k protestu in k podpisovanju peticije proti zaprtju poslovalnice v starem mestnem jedru," so ob napovedi protesta sporočili iz Solidarnosti.

‹ nazaj

Komentarji (17)

3.3.2014Ocenijoc 
Bančno okence pa res ni socialana kategorija, da bi ga morali davkoplačevalci podpirati še s kakšno dokapitalizacijo. Če je poslovalnica nerentabilna naj se zapre. Da je staro jedro Metlike mrtvo pa ni kriva država.
3.3.2014Ocenistric iz ozadja 
dokler je bla jugoslavija vse je delalo na trgu ni vam blo všeč!!! glasali smo za ocepitev ,zdaj imamo gnjili kapitalizem (firme v stečaju,hipoteke,kredite,mlade brez službe,alkoholike itd, )bankrot države kdo je svemu temu kriv??? vprašajte se komu so vse tajkunske kredite razdelili 1991 - izbori
3.3.2014OceniMetka 
Tako je, Joc. Ko so zapirali Bet, Komet, Novoteks.... niso protestirali, ko se pa dotaknejo njih, pa takoj sklicevanje na eksistenco družin teh aparatčikov ....bla bla bla. Že zdavnaj bi jo morali zapret in še kaj in koga! Naj delijo usodo gospodarstva in davkoplačevalcev. Zakaj bi bili zaščiteni in delali izgubo? Mimogrede: v to banko po cele ure ne stopi živa duša.
3.3.2014Ocenimmmmm 
Zakaj ne zaprejo poslovalnice v Gali (menda sploh prostori niso bankini, ampak le ta plačuje svinjsko najemnino????), potem bi le bil pretok ljudi večji v starem jedru? Naš kvazi župan Zevnik in predhodnica brunskoletka se pa hvalita z dislocirano enoto doma počitka, t.j. hiralnico, ki sta jo prigospodarila v breme osiromašene občine!!!!! Za oritegniti investitorje bi bilo treba znati tuje jezike in se pogovarjati, ne pa pozirati na vsaki pasji procesiji, kot klovni....
3.3.2014OceniJože 
Tej državi ni pomoči. Obnoviti Goli otok pa da vidimo tajkunčke ki so okradli poštene delavce. Ne moreš verjet denar se je taljal krivca pa nikjer.......
3.3.2014OceniTine 
Ja, to je rezultat blondinke, narcisoidne BRUNSKOLETOVE in njenega mlakonje Zevnika-župana. Volilke in volilci upam da vidite koga ste izbrali, upamo da boste pri naslednjih volitvah izbrali poštene, delovne in sposobne ljudi.
3.3.2014Ocenimeščan 
Ja Tine koga pa naj bi izrali, ko je bilo na volitvah za župana toliko kandidatov?
3.3.2014OceniŠparouček 
kakšen upor, kakšen protest ? Svoje prihranke prinesite na to poslovalnico, začnite tam plačevati položnice in se tam tudi zadolžujte pa je ne bo treba zapirati. Če bi poslovalnica poslovala pozitivno je ne bi zapirali. Banka prodaja denar, kmet prodaja krompir, politiki pa meglo in če je prodaja pozitivna stvari lepo tečejo in se ne zapirajo.
4.3.2014Ocenimiš 
Samo zato, da se ohranijo delovna mesta in da je zaradi neke tradicije banka tam, kjer je, je ni treba. Kot ste napisali, kar povzroča izgubo in je breme davkoplačevalcem, naj se zapre, ukine. Kdor je hotel kapitalizem, ga sedaj ima. Biznis pač, a ne. O brunskoleti in potrčkotu zevniku škoda besed. Smešna sta za pogledat, nesposobnost sta dokazala na prejšnjih delovnih mestih, bedaki pa so jih v najbolj kriznih časih volili za župane!!!! Kako so bedasti, ju bodo ponovno!!
4.3.2014OceniRealist 
Vsi veleumni kritiki imate letos možnost kandidirat na volitvah in boste potem lahko vodili in rešili Metliko. Komaj čakamo sposobnega in učenega kadra! Me zanima, koliko vas bo! Ena poslovalnica je za Metliko (žal) dovolj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava