atletika

Špilerjeva tretja na Portugalskem

16.3.2014 | 19:55 | STA

Barbara Špiler (Foto: I. V., Arhiv DL)

Barbara Špiler (Foto: I. V., Arhiv DL)

Lizbona - Brežičanka Barbara Špiler, slovenska rekorderka v metu kladiva, je na 14. evropskem pokalu v metih v Leirii na Portugalskem zasedla tretje mesto med mlajšimi člani do 23 let. Orodje je vrgla 67,12 metra. Zmagala je Poljakinja Malwina Kopron (69,30 m).

»Nisem začela dobro, premalo sem bila agresivna. Šele v tretjem, četrtem metu mi je šla bolje ta prvina. Sem pa trenutno tehnično slaba, kar je bilo za pričakovati v začetku sezone. Tehnično mi ne gre, v tretjem in četrtem obratu popustim in mi obračanje ne steče po željah. Želela sem si osvojiti medaljo. Daljava ni prava, ker sem želela več vreči, vendar sem dosegla kolajno. Evropsko prvenstvo avgusta na prostem je moja druga tekma letos. Ne morem pričakovati, da bom kar stalno metala prek 70 m. Prepričana pa sem, da bom dobro sestavila tehnični model v poletni sezoni in bom bolje nastopala,« je dejala Špilerjeva, ki je 1. februarja napolnila 22 let.

Državni rekord, 71,25 m, pa je dosegla 25. maja lani v Čakovcu na Hrvaškem. Lani je bila druga na EP za mlajše člane in je s tem nadaljevala nepretrgan niz osvajanja odličij na velikih tekmah v mlajših kategorijah vse od leta 2009. Nastopila je na treh velikih članskih tekmah in leta 2012 ostala brez finala na 29. mestu na olimpijskih igrah v Londonu in prav tako predlani na 16. mestu na evropskem prvenstvu v Helsinkih. Lani je v Moskvi na svetovnem prvenstvu s 25. mestom nastop prav tako končala v kvalifikacijah.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava