atletika

V jubilejnem letu spet atletske tekme

24.3.2014 | 22:15 | B. B.

Občni zbor AK Krka (Foto: M. V.)

Občni zbor AK Krka (Foto: M. V.)

Novo mesto - Člani Atletskega kluba Krka so se v petek zbrali na občnem zboru, na katerem je predsednik kluba Mario Mohorović predstavil delo v lanski sezoni, ki je bila precej uspešna tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. To so opazili in pohvalili tudi gostje - Martin Steiner iz Atletske zveze Slovenije, Jože Bučar (AK Šentjernej), Aleš Berger (MONM) in Boris Dular (Krka d.d.).

Največji lanski organizacijski zalogaj, obnova atletskega stadiona, ki sta jo omogočila, financirala in izpeljala Agencija za šport Novo mesto in Mestna občina Novo mesto, je uspel, tako da bodo lahko na Portovalu letos ponovno organizirali mednarodna tekmovanja, vključno z jubilejnim, že 25. mednarodnim atletskim mitingom, ki ga bodo organizirali v začetku septembra.

Že dva tedna kasneje bo Novo mesto gostilo ekipno prvenstvo Slovenije, na katerem bodo člani Krke branili lansko tretje mesto, članice pa četrtega.

V avgustu bo klub izdal almanah ob 90. letnici svojega obstoja, začeli pa se bodo pripravljati tudi na 130. letnico atletike v Novem mestu, ki jo bomo praznovali leta 2017. Prvi zapis o atletskem tekmovanju v Novem mestu (in hkrati v Sloveniji) je namreč iz leta 1887.

Tako kot vsako leto, so se na občnem zboru tudi letos dotaknili problematike atletske dvorane, a žal ugotovili, da vsa dela v zvezi s pokritjem velodroma v Češči vasi stojijo in da ni obetov, da bi se kmalu kaj premaknilo. So se pa že začele pojavljati druge ideje o rešitvi tega problema.

Široka baza tekmovalcev

V zadnjem delu občnega zbora je predsednik kluba podelil še priznanja in plakete najuspešnejšim članom kluba v letu 2013. Priznanje za nastop v reprezentanci, medaljo na državnem ali pokalnem prvenstvu je prejelo kar 29 atletov.

Plakete za nastope na velikih tekmovanjih pa so si prislužili: Andrej Poljanec za nastop na Evropskem dvoranskem prvenstvu, Blaž Murn za nastop na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladince, Matjaž Pregrat za nastop na Evropskem prvenstvu v krosu za mladince ter Blaž Brulc in Tadej Hribar za nastop na Univerzijadi. Plakete so prejeli tudi njihovi trenerji: Slavko Malnar, Andrej Jeriček in Aleš Lindič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava