kolesarstvo

Adria Mobil v kronometru deveta, Swiftu dve etapi

28.3.2014 | 07:20 | B. B.

Foto: KK Adria Mobil

Foto: KK Adria Mobil

Cesena - V Gatteu se je začela kolesarska dirka Teden Coppija Bartalija, na kateri nastopajo kolesarji najboljše slovenske ekipe Adria Mobil in svetovni prvak do 23 let Matej Mohorič v dresu Cannondala. Osrednje ime prvega dneva, v katerem sta bili dve polovični etapi, je bil Britanec Ben Swift.

Tretji z nedeljske dirke Milano-San Remo je najprej dobil sprint 99,5 kilometra dolge preizkušnje, nato pa je bil z ekipo Sky najboljši tudi v moštvenem kronometru.

Dopoldan je v cilj prišla skupina 56 – ih kolesarjev med katerimi so bil trije Adriini kolesarji: Klemen Štimulak, Radoslav Rogina in Matej Mugerli, ki je dosegel 19. mesto. Skoraj 200 kolesarjev iz 34 - ih držav je na kratki etapi moralo prevoziti dva vzpona, kar je naredilo prvo selekcijo na dirki.

Popoldne so ekipe vozile nenavadni ekipni kronometer saj je bila vsaka ekipa razpolovljena in so na enkrat vozili le štirje kolesarji. Po pričakovanju je zmagal SKY. V težkih vremenskih razmerah je presenetila II. ekipa Adria Mobil v postavi: Aljaž Hočevar, Domen Novak, Bruno Maltar in David Per, ki so z zaostankom 26 sek zasedli 10 mesto. I. ekipa v postavi Klemen Štimulak, Radoslav Rogina, Matej Mugerli in Kristjan Fajt je bila z zaostankom 58 sek. 31. med 50 ekipami na startu.

V skupnem seštevku vodi Swift Ben pred tremi klubskimi kolegi. Trije Adrini kolesarji so z zaostankom 1:04 še v boju za visoka mesta saj je jutri izredno težka 162 km dolga etapa.

Rezultati:                                                                 

skupna razvrstitev

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava