ostali športi

Krka v končnico s prvega mesta

29.3.2014 | 19:20 | T. Š.

Uroš Slatinšek je tuti letos najboljši igralec prve slovenske namiznoteniške lige. (Foto: arhiv)

Uroš Slatinšek je tuti letos najboljši igralec prve slovenske namiznoteniške lige. (Foto: arhiv)

Novo mesto - V zadnjem, 18. krogu, 1. SNTL za moške, so igralci NTK Krka v domači dvorani s 5:1 odpravili ekipo NTK Olimpija in tako z izkupičkom 16 zmag in 2 porazov redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu.

Končnica ekipnega državnega prvenstva je letošnja novost v koledarju Namiznoteniške zveze Slovenije, poleg Novomeščanov pa so si jo priigrali še igralci ŽNTK Zavarovalnica Maribor, NTK Kema Puconci I in NTK Letrika. V polfinalu se bodo Uroš Slatinšek, Neven Karković, Darko Jorgić in Tilen Novak pomerili s Primorci iz NTK Letrika. Igra se na dve dobljeni tekmi, prednost domačega terena pa bodo imeli Novomeščani.

Prva tekma bo na sporedu predvidoma 10. maja, še prej pa med 28. aprilom in 5. majem Slatinška v Tokiu čaka nastop v dresu državne reprezentance na svetovnem ekipnem prvenstvu. 34-letni Velenjčan v dresu Krke je postal tudi najboljši igralec rednega dela prvenstva z 42 zmagami in le 2 porazoma.

Druga ekipa NTK Krka, ki nastopa v 2. SNTL za moške je danes v zadnjem krogu s 5:1 premagala NTK Melamin in na koncu osvojila 6. mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava