kolesarstvo

Aljaž Hočevar blizu najboljšim

30.3.2014 | 09:30 | B. B.

Aljaž Hočevar  (Foto: KKAM, arhiv DL.si)

Aljaž Hočevar  (Foto: KKAM, arhiv DL.si)

Po petkovi kraljevski etapi na kolesarski dirki Teden Coppija in Bartalija, v kateri Adrii  Mobil ni uspelo doseči vrhunskega rezultata - Mugerli je bil 19. Rogina pa 21., oba z dobtimi tremi minutami zaostanka - je bila sobota dan namenjen šprinterjem.

Na krožni dirki v Crevalcore je etapno zmagal Italijan Elia Viviani iz ekipe Cannondale. Aljaž Hočevar iz Adrie Mobil je bil zelo soliden enajsti.

Prvi del dirke je minil v znamenju pobega osemnajstih kolesarjev. Glavnina jim je bila vez čas za petami zato si niso prikolesarili večje prednosti. Ubežnike so ujeli zadnji krog in za etapno tmago se je v klasičnem šprintu udarilo 90 kolesarjev. Zmagal je Elia Viviani - Cannondale, sicer star znanec slovenskih cest, saj je leta 2011 na dirki Po Sloveniji zmagal drugo etapo od Kopra do Nove Gorice. Aljaž Hočevar se je dobro znašel v zaključku in z enajstim mestom dosegel lep rezultat. 48,659 Km/h je bila povprečna hitrost etape kar kaže, da je bila dirka izredno hitra.

Aljaž Hočevar: » Etapa je bila hitra. Veter je še dodal svoje in otežil dirko. Na koncu sta me Fajt in Mugerli držala v ospredju. Pozicija v zadnjem ovinku je tokrat vplivala na rezultat«.

Na drirki sta padla Bruno Maltar in Domen Novak, vendar se nista huje poškodovala. V vodstvu ostaja Britanec Peter Kennaugh iz ekipe Sky. Matej Mugerli je 22. ekipa Adria Mobil pa peta v ekipni razvrstitvi..

Jutri čaka kolesarje še zadnja etapa in sicer posamični kronometer od Pavullo do  Castello di Montecuccolo v dolžini 10 km. Dobre rezultate lahko pričakujemo predvsem od mlajših članov ekipe, ki so že presenetili na ekipnem kronometru.

Skupna razvrstitev

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava