mladi dopisnik

Zelenjava je kul

4.4.2014 | 12:35 | Pia Janko, 4. b

Zelenjava je kul

Dolenjske Toplice - V ponedeljek, 24. marca, smo med poukom izvajali delavnice za promocijo zelenjave od 9.30 do 10.15 z učenci 4. razreda in od 10.15 do 11. ure za varovance vrtca – predšolska skupina.

Izvajalci so bili Gospodarsko interesno združenje slovenska zelenjava v okviru programa Sveže in naravno, ki je financiran s prispevkom Evropske unije in Republike Slovenije. Namen delavnice je bil informiranje o lastnostih sveže zelenjave in povečanje porabe zelenjave.

Učenci in otroci so sodelovali pri predstavitvi zelenjave. Spoznali so načine priprave in na slikovnem prikazu prepoznali vso vrsto zelenjave. Sledilo je ustvarjanje z zelenjavo, ki so jo učenci in otroci sami izbrali. Nastali so avtomobili, otroci, traktorji…

Po končanem delu so te svoje stvaritve tudi pojedli. Izpolnili so še vprašalnik o zadovoljstvu z delom v delavnici in ugotovili, da je bilo zelo zabavno, ustvarjalno, poučno in zdravo.

                                  Nada Medle Kovačevič, organizatorica šolske prehrane

Zelenjava je kul

V ponedeljek, 24. marca, je v osnovni šoli Dolenjske Toplice potekal projekt Zelenjava je kul. Pogovarjali smo se o zelenjavi. Predavateljici sta veliko povedali o pomenu uživanja zelenjave. Naredili smo kip - zelenjavkota iz zelenjave, nato smo ga tudi pojedli. Na koncu smo rešili kratko anketo, kako nam je bilo všeč. Dobili smo tudi zanimive zloženke. Nato smo odšli nazaj k pouku. Delavnice so se udeležili tudi otroci iz vrtca. Namen projekta je bil, da bi otroci jedli več zelenjave in manj sladkarij.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava