Odstop vodstva novomeške NSi zaradi strankine podpore Čadonič Špeličevi

5.4.2014 | 10:50

Vida Čadonič Špelič kot občinska svetnica v OS MO Novo mesto. (Foto: B. B., arhiv DL)

Vida Čadonič Špelič kot občinska svetnica v OS MO Novo mesto. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto/Ljubljana - Vodstvo novomeškega odbora NSi je podalo kolektiven odstop s svojih funkcij. Kot pojasnjujejo v pismu članom odbora, je namreč vodstvo NSi ignoriralo odklonilno mnenje odbora glede včlanitve Vide Čadonič Špelič v NSi in jo uvrstilo tudi na kandidatno listo za evropske volitve. V vodstvu NSi odstopa ne komentirajo.

"Že v letu 2013 smo naleteli na ignoranco vodstva stranke NSi glede našega odklonilnega mnenja včlanitve Vide Čadonič Špelič v NSi," je v pismu zapisal predsednik odbora v odstopu Janez Malenšek. Kot je pojasnil, ji mestni odbor članstva ni potrdil, ker je večkrat delovala v nasprotju z zagotavljanjem enotnosti stranke.

S tem, ko je na prejšnjih lokalnih volitvah nastopila s svojo Listo krščanskih demokratov Dolenjske, je Čadonič Špeličeva stranki "škodovala z odtekanjem glasov oziroma z zavajanjem volivcev", piše Malenšek.

Po njegovih navedbah jim Čadonič Špeličeva tudi ni nikoli izrazila želje po včlanitvi v NSi, temveč je vlogo za včlanitev podala na vodstvo stranke v Ljubljani. S tem, ko ji je vodstvo stranke potrdilo članstvo, je kršilo statut, po katerem kandidata za člana stranke včlani občinski oziroma regijski odbor stranke, ki je krajevno pristojen glede na kandidatovo stalno prebivališče, pojasnjuje Malenšek.

Zaradi "samovoljnega in ignorantskega" ravnanja vodstva NSi do mestnega odbora pa tudi zaradi "neupravičenih kritik in poskusov vplivanja" vodstva NSi na odločitve, ki so v pristojnosti odbora, je tako vodstvo odbora na ponedeljkovi seji podalo odstop.

V vodstvu stranke NSi so z odstopom seznanjeni, ga pa ne komentirajo. Strankini organi so kandidatno listo za evropske volitve, ki so jo sestavili skupaj s SLS, potrdili v sredo. Kandidati NSi so poleg Čadonič Špeličeve še evropski poslanec Lojze Peterle kot nosilec liste, podpredsednik NSi Aleš Hojs in predsednica stranke Ljudmila Novak. V imenu SLS pa so na listi nekdanja državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Monika Kirbiš Rojs, lanska vinska kraljica Nežika Pavlič, poslanec SLS Jakob Presečnik in predsednik SLS Franc Bogovič.

STA

Komentarji (21)

5.4.2014OceniJože 
Tako se je dogajalo tudi v Žužemberku,s stranko SDS,sedaj imajo podtaknjrnce v stranki,ki počasi vse hudič jemlje.
5.4.2014Ocenidržavljan 
naj se med sabo vsi ti politiki zgirzejo kot podgane to je samo dokaz da ko zmanjka se grejo podganji kanibalizem ker nimajo več kam. počasi se bližamo dnu
5.4.2014OceniPOKONČEN 
Vsa čast odstopljenim,tako se branijo načela in ohranja pokončnost,da za tisto kar zagovarjaš žrtvuješ tudi položaj,ne pa da se prostituiraš kot to počne večina ostalih, tudi iz vrst tki. "krščanskih" demokratov,ki so za pridobitev in ohranitev svojih položajev in ugodnosti sklepali najbolj gnile kompromise z vsakim,ki je prišel mimo,potem pa hitro v cerkev in spovednico,da bi bili spet brez greha.Zaradi takih "kristjanov" marsikateri pravi kristjan raje ostane doma,kot da bi šel gledat njihove frise k maši,kako špilajo vnete kristjane. Ena od takih "krščanskih" karieristov pa je sigurno tudi Špeličeva,ki je na visokih funkcijah že dvajset let in je tudi leve vlade ne odnesejo,pa čeprav zamenjajo tudi snažilke če se jim zazdi,da dihajo preveč na desno,bila pa je tudi pri krščanskih demokratih in potem pobegnila k SLS-u,ker je SKD-ju kazalo bolj slabo,zdej pa bi baba rada plačo evroposlanca za mesanje megle,poleg tega pa se nobenega jezika menda ne zna,se je spomnim,ko jo je novinar povprašal po znanju tujega jezika,pa je samo nekaj zajeclala in nato izdavila "zdaj ste me pa našli",in to naj bo evroposlanka. Kaj za vraga misli Peterle,da jo podpira,ko ga je pa v preteklosti izdala? Sem volil Nsi,zdaj pa zaradi izdajalca Tonina ipd. jih ne mislim več,drugi pa tudi niso nič prida tako da bom na prihodnjih volitvah najverjetneje kar ostal doma.
5.4.2014OceniNero 
ˇPokončenˇ, pa še prekleto prav imaš!
5.4.2014OceniTitova pionirka 
Se spomnem kako je bila enkrat na Vaš kanal ponosna,ko je bila slika,ko so ona in Verica Titu podarile šopek.Svoj čas je z Dvornikom in črnomaljskim nogometnim menadžerjem Metulčkom rušila Lojzeka.Pred 4 leti je imela svojo listo na lokalnih volitvak.In kaj ima potem ona skupnega z NSi ? Podtaknjena v NSi,tako kot bivši Komunist JJ v SDS.Enkrat KOMUNIST,ZMERAJ KOMUNIST.
5.4.2014Ocenipika 
"titova pionirka", kaj ima Janez Janša z NSi?
5.4.2014Ocenigaraža 
Pionirka - to je bilo v tistih lepih časih, ko je v Črnomlju na listi ZLSD kandidiral sekretar Rdečega križa....
5.4.2014Ocenitole 
@Titovo pionirko pa močno daje demenca....Pomešala je hruške in jabolke, ni čudno, saj je Titova pionirka.....bliža se najmanj 70 letom..uuuuu
5.4.2014Ocenikr eden 
Jože, kot je uspelo tebi v času predsedovanja občinskemu odboru SDS v Žužemberku uničiti to stranko, bodo tvoji tako imenovani "podtikanci" potrebovali več let, da jo ponovno spravijo k življenju. In nikar se ne sprenevedaj, bivšo stranko ki te je vrgla čez prag si izkoristil samo za to, da si postal podžupan in imel od tega osebne koristi - denar, obleko, belo srajco in kravato. Sicer pa, vsega tega čez pol leta ne boš potreboval več.
6.4.2014Oceniresnično 
Ali ni hojs v postopku zaradi vikenda na Grabrovcu?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava