bela krajina

Metliška Drobtinica v pomoč otrokom

6.4.2014 | 12:30 | M. K.

Lanska stojnica metliškega RK (Foto: arhiv; OZ RK Metlika)

Lanska stojnica metliškega RK (Foto: arhiv; OZ RK Metlika)

Denar, ki ga je metliški Rdeči križ zbral v lanski akciji Drobtinica, so s tem mesecem s pridom začeli uporabljati pri plačilu toplega obroka šolarjem iz socialno ogroženih družin. V sklopu mednarodnega dneva hrane (16. oktober) se namreč Območno združenje Rdečega križa Metlika že enajsto leto pridružuje mednarodni kampanji v sklopu akcije Drobtinica, katere namen je s prodajo podarjenih pekovskih izdelkov zbrati prispevke in jih nameniti za pomoč pri plačilu šolske prehrane.

Zbrana sredstva Drobtinice 2013 bodo torej tako kot vsako leto namenili za plačilo kosil otrokom OŠ Suhor, Metlika in Podzemelj. Na podlagi predhodnih predlogov je socialno-zdravstvena komisija Rdečega križa Metlika oblikovala seznam petnajstih otrok, prejemnikov tovrstne pomoči.

Omenjeno pomoč v višini 1.530 € bodo porazdelili za plačila v letošnjem aprilu, maju in juniju. Zbrana sredstva Drobtinice 2013 znašajo 600 €, razliko bo pokril RK Metlika.

"Upamo in verjamemo, da bomo z letošnjo oktobrsko akcijo uspeli zbrati vsaj enak znesek in več, kajti potrebe po tovrstni pomoči se povečujejo," ob tem sporočajo iz metliške humanitarne organizacije.

Zvočni zapisi

Zalka Klemenčič (OZ RK Metlika) o pomoči pri plačilu šolske prehrane

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava