mladi dopisnik

Drugi Andersenov večer

8.4.2014 | 14:35 | Marija Andrejčič

Drugi Andersenov večer

Dolenjske Toplice - V tem šolskem letu smo v osnovni šoli Dolenjske Toplice v okviru projekta Rastoča knjiga izvedli že drugi Andersenov večer in tako obeležili obletnico rojstva največjega danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena, ki je nekoč dejal »Življenje je najlepša pravljica«, in 2. april – svetovni dan mladinske književnosti oziroma dan knjig za otroke in mlade.

Letos smo ponudili udeležbo na tem večeru vsem učencem. Delavnice smo izvajali učitelji šole. Učenci in učitelji smo se prijavili prostovoljno, kar še bolj dokazuje, kako radi imamo lepo slovensko in prevodno knjigo. Ta večer je bil namenjen vsem, ki nas druži veselje do lepe knjige, ki nas nikoli ne pusti same in neprizadete, skratka knjiga je najboljša prijateljica, ki nas nikoli ne razočara.

Za ta večer se prijavilo 60 učencev, na sklepni del pa smo letos povabili tudi starše. Seveda smo se na ta večer pripravljali že mnogo prej, saj je bilo potrebno prebrati nekaj knjig, poiskati biografske podatke na spletu ali v enciklopedijah.

Sam finalni večer – prvi petek v aprilu – pa je potekal v obliki delavnic, in sicer: lutkovne delavnice na temo Grdega račka, plesne delavnice z Malo morsko deklico, pravljičnega ustvarjanja z Deklico z vžigalicami in delavnico ustvarjalnega pisanja po literarni predlogi Bedaka Jurčka, seveda vse na književna besedila Hansa Christiana Andersena.

Naj še omenim, da je pri tem sodeloval tudi akademski slikar Jože Kumer iz Dolenjskih Toplic, ki je tudi že predhodno na hodniku ob knjižnici postavil razstavo svojih ilustracij iz knjig novomeške pisateljice Ivanke Mestnik.

Večer je bil zelo dobro obiskan, zato želimo, da postane naša stalna oblika dela ob svetovnem dnevu mladinske književnosti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava