posavje

Ob poplavah jih bo varoval popravljeni reševalni čoln

9.4.2014 | 19:00 | A. K.

Brežiški župan Ivan Molan in poveljnik PGD Krška vas Marko Lubšina ob popravljenem reševalnem čolnu.

Brežiški župan Ivan Molan in poveljnik PGD Krška vas Marko Lubšina ob popravljenem reševalnem čolnu.

Krška vas - Brežiška občina zaradi pogostih poplav, s katerimi se v zadnjih letih pogosto sooča, posebno skrb namenjena vzdrževanju reševalnih čolnov in opreme. Brežiški župan Ivan Molan je tako v mesecu aprilu Prostovoljnemu gasilskemu društvu Krška vas v ponovno uporabo predal popravljeni reševalni čoln ELAN T-401, ki je bil poškodovan ob opravljanju nalog zaščite in reševanja ob velikih poplavah. Ob prejemu čolna se je poveljnik PGD Krška vas Marko Lubšina zahvalil in dejal, da upa, da bo čoln, ki ga društvo ob poplavah uporablja za prevoz oseb, premoženja in opreme, čim manjkrat v uporabi.

Kot poudarjajo na občini, zaradi izboljšanja delovanja občinskih sil za zaščito, reševanje in pomoč redno skrbijo za popravilo opreme, namenjenih reševanju in pomoči ob naravnih nesrečah, še posebej ob poplavah. Konec leta 2012 so tako poskrbeli za servis izvenkrmnega motorja YAMAHA 40, ki je v uporabi PGD Loče, konec avgusta 2013 pa so zagotovili še popravilo ob reševanju živali poškodovanega čolna ELAN T-401 ter popravilo izvenkrmnega motorja TOMOS 18, ki je v uporabi PGD Brežice.

Letos nameravajo za ekipo za reševanje na vodi in iz vode v sestavu tehnično reševalne enote pri Civilni zaščiti občine Brežice kupiti še aluminijasti reševalni čoln z izvenkrmnim motorjem, ki bo olajšal delo pripadnikom civilne zaščite v občini.

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Poveljnik PGD Krška vas Marko Lubšina o pomenu reševalnega čolna

Komentarji (1)

13.4.2014OceniTunkar 
Madona, pravi vatrogasni gliser. Zdej bo pa Molan glisiral od Gazic do Boršta in tankal v vsaki gostilni.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava