kronika

Za Lenartovo smrt na sodišče

10.4.2014 | 12:00 | T. J. G.

Lenart Krevs. (Foto: T. J. G.)

Lenart Krevs. (Foto: T. J. G.)

Novo mesto - Kmalu bo minilo eno leto od tragične nesreče, ki je zahtevala življenje 18-letnega Lenarta Krevsa iz Novega mesta. Po kar nekaj poskusih iskanja lukenj v zakonu je zdaj jasno — na zatožno klop bo moral prihodnji teden sesti Novomeščan Zlatko Zagorc, ki je povzročil nesrečo. Nesreča je bila toliko bolj odmevna, ker jo je povzročil pod vplivom alkohola in celo drog.

Za Lenartovo smrt na sodišče

Bil je torek, 30. aprila, lani. Lenart je tisti dan še delal v Sparu, potem je šel malo počivat, ob 18. uri pa se je odpravil na košarko. Po treningu se je odpravil domov, še prej pa se je s prijatelji dobil na kavi, da so se dogovorili za prvomajski izlet na morje. A domov ni prišel.

Lenart je končal svoje življenje zaradi trka z BMW-jem X6, ki ga je peljal Zlatko Zagorc. Ta se je peljal po Ljubljanski cesti od Karteljevega proti Veliki Bučni vasi in slabo pregleden ovinek zvozil povsem po levem voznem pasu, prav takrat pa mu je nasproti s skuterjem pripeljal Lenart. Trk je bil silovit, Lenarta je odbilo več kot 30 metrov daleč, poškodbe pa so bile tako hude, da je takoj umrl. Ne le da je Zagorc napihal 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, bil je tudi pod vplivom kokaina.

Morda bi zadeva prišla prej na sodišče, če ne bi Zagorčev odvetnik že v preiskavi skušal izločiti dokaze kot nezakonite, ker naj bi se odredba policistov ne nanašala na celotno toksikološko preiskavo, ampak samo na alkohol. A višje sodišče je zavrnilo predlog za izločitev dokazov in ugotovilo, da je bila odredba policije zakonita, zato so posledično tudi vsi dokazi zakoniti. Z istimi razlogi se je vložil tudi ugovor zoper obtožnico. Znova neuspešno.

Več v današnjem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava