posavje

Šentlenart v pogovorih z Dolenjskim listom

10.4.2014 | 10:15 | M. L.

Predsednik KS Šentlenart Stane Radanovič. (Foto: M. L.)

Predsednik KS Šentlenart Stane Radanovič. (Foto: M. L.)

Foto: M. L.,

Foto: M. L.,

Šentlenart - Krajevna skupnost Šentlenart je ena večjih krajevnih skupnosti v občini Brežice. Zanjo vedo na drugih območjih Slovenije najbrž bolj malo, a ta brežiški primestni predel postaja v teh zelo pomemben za celotno državo. Nedavno so namreč začeli graditi hidroelektrarno Brežice, katere velik del bo na ozemlju Šentlenarta.

(Foto: M. L.)

(Foto: M. L.)

Pred časom je kazalo, da bo v tej krajevni skupnosti še en pomemben objekt, povezan z energetiko, in sicer odlagališče nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. To skladišče so v sklepni pogajalski etapi pomaknili bliže jedrski elektrarni Krško v krško občino.

V Šentlenartu je glavnina brežiške industrije in je bo še več, če bo zaživela industrijska cona, v katero naj bi tovornjaki vozili po načrtovani vrbinski obvoznici Brežice-Krško, katere priprava je nekako zastala.

Ekipa Dolenjskega lista je nedavno obiskala Šentlenart. Predstavniki krajevne skupnosti so ob tem nanizali vrsto pomembnih podatkov, zanimivosti in tudi dosti vprašanj. O tem poročamo več v današnji tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_2122_000
IMG_2123_000
IMG_2125_000
IMG_2127_000
IMG_2128_000

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava