posavje

Hidravlične izboljšave vodovodnega sistema po načrtih

10.4.2014 | 20:30 | M. Ž., Foto: Občina Krško

Odsek Drnovo - Krško

Odsek Drnovo - Krško

Odsek v Velikem Podlogu

Odsek v Velikem Podlogu

Vodohran Ravni

Vodohran Ravni

Krško - Dela v okviru hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema v občini Krško, ki potekajo v sklopu posavskega projekta, so v polnem teku, so sporočili iz krške občine. Skupno bo v tej občini zgrajenih štirinajst odsekov, s katerimi bo po besedah župana Mirana Stanka omogočena zanesljiva oskrba s kvalitetno pitno vodo tudi v sušnih obdobjih.

Na odseku od Drnovega do starega mestnega jedra Krškega gre za povezavo črpališča Rore in črpališča Drnovo, s čimer bo po besedah vodje projekta Matjaža Pirca bistveno izboljšana oskrba s pitno vodo za prebivalce Krškega, Leskovca pri Krškem in širšo okolico. Na tem odseku bo na sistem povezan del Zatona, nižje na odseku od srednješolskega centra do Drnovega pa bodo dela izvajali tudi s podvrtavanjeml, so zapisali v sporočilu za javnost.

V marcu so začeli graditi vodohrane Gora in Ravni, pred zaključkom je gradnja prečrpališča Ladna in vodohrana Dobrova, na odseku zajetje Dobrova – Dovško pa je nov cevovod položen v celotni dolžini.

Na odseku črpališče Brege – NEK – Vrbina – Stara vas – vodohran Resa trenutno potekajo dela ob železniški progi v Stari vasi, na odseku Podbočje – Veliki Podlog – Gorica gradnja skozi naselje Veliki Podlog, na relaciji Podbočje – Veliki Podlog je cevovod položen. Ta odsek bo povezan s črpališčem Brege, preko Podbočja pa tudi območje občine Kostanjevica na Krki. Odsek Velika vas – Mali Podlog je v zaključni fazi, odsek Drnovo – Velika vas pa je že zaključen.

Na določenih odsekih je zaradi del tudi delno oviran promet, zato na občini Krško občane prosijo za razumevanje. Dela na Cesti krških žrtev, kjer je oviran promet na daljšem odseku, bodo predvidoma zaključili v naslednjem mesecu.

Celotna vrednost projekta, ki poteka v občinah Krško in Kostanjevica na Krki, znaša 7,4 milijona, od tega 3,3 milijona evrov predstavlja delež evropskih sredstev, nekaj manj kot 600 tisoč evrov bo zagotovila država, preostanek pa občini, so še dodali na občini Krško.

Zvočni zapisi

Miran Stanko o gradnji vodovoda v občini Krško

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava