kolesarstvo

Adria Mobil v Franciji; vrača se Primož Roglič

12.4.2014 | 09:40 | M. K.
Foto: Sportida

Adria Mobil v Franciji; vrača se Primož Roglič

Kolesarska sezona se nadaljuje s polnim tempom. Kolesarji KK Adria Mobil se konec tedna mudijo v Francijo, kjer nastopajo na dirki druge kategorije »Circuit des Ardennes International«. Dirka poteka na severu Francije do 13.4. Na startu bo 22 najmočnejših evropskih kontinentalnih ekip, katere bodo morale v treh dneh prevoziti štiri zahtevne etape, sporočajo iz novomeškega kluba. Trener Mervar Boštjan je napovedal, da bodo štartali na zmago.

Zmage sicer ne bo branil lanski zmagovalec Avstrijec Riccardo Zoidl, ki je po lanski sezoni prestopil v „pro tour“ ekipo ameriški Trek, ki na dirki 2.2 ne more nastopiti.

Adria bo v Franciji dirkala z najbolj izkušeno ekipo. To so: Radoslav Rogina, Primož Roglič, Klemen Štimulak, Kristjan Fajt, Matej Mugerli in Bruno Maltar. Mlada kolesarja David Per in Domen Novak bosta med tem časom nastopila za slovensko U23 reprezentanco na dirkah za svetovni pokal: La Côte Picarde FRA, ZLM tour NED in Ronde van Vlaanderen Beloften BEL.

Iz KK Adria Mobil še sporočajo, da se po padcu na dirki za Trofejo Poreča po dolgi rehabilitaciji vrača Primož Roglič, ki je dejal: "Poskodba je sanirana oziroma se še zdravi. Počutim se dobro, kakšna je pripravljenost pa bomo videli na dirki. Upam, da čim hitreje ujamem nazaj tekmovalni ritem".

‹ nazaj

Galerija (6)

big_1_1
big_2_1
big_3_1
big_4_1
big_5_1
big_6_1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava