rokomet

Zmagi Trimu in Svišu

12.4.2014 | 10:10 | STA/M. K.

Trebanjci in Ribničani so se pomerili tudi lani decembra. (Foto: I. V; arhiv)

Trebanjci in Ribničani so se pomerili tudi lani decembra. (Foto: I. V; arhiv)

Za rokometaši je 4. krog drugega dela prve lige. Trebanjci so doma premagali Ribničane, krkaši so na gostovanju izgubili s Slovanom, rokometaši Sviša pa so na gostovanju zmagali.

Trimo Trebnje - Ribnica Riko hiše 28:27 (14:12)

Rokometaši trebanjskega Trima so v 4. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige skupine od 1. do 6. mesta premagali Ribnico Riko hiše z 28:27 (14:12).

* Dvorana OŠ, gledalcev 150, sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).

* Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 5, Čeh, Ferlin, Skol 8 (7), Sušin 2, Saje, Rojc 6, Udovič 2, Ferkulj 1, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič 2, Brana.

* Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Abrahamsberg 13 (4), Markovič, Fink, Leban, Nosan 4, Merhar 1, Batinič 3, Pucelj, Grebenc 5, Henigman, Atanasov 1, Omahen.

* Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (7), Ribnica Riko hiše 5 (4).

* Izključitve: Trimo Trebnje 10, Ribnica Riko hiše 10 minut.

* Rdeč karton: /.

Trebanjci so dosegli prvo zmago v končnici za prvaka. Po neodločenem izidu z Mariborčani ter porazih proti Celjanom in Velenjčanom so v razburljivi končnici ukanili tekmece iz Ribnice.

Tekma je bila vseskozi izenačena, v rahli rezultatski prednosti pa so bili izbranci domačega trenerja Romana Šavriča. Ti so zadnjo četrtino začeli s tremi goli prednosti (21:18), a so jih gosti pet minut pred koncem presenetili in jim ušli za gol (25:26). V razburljivi končnici je bilo zelo napeto, na koncu pa so se tesne zmage po dveh golih Anžeta Ratajca vendarle veselili domači rokometaši.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Skol z osmimi goli, od tega jih je sedem dosegel po sedemmetrovkah, vratar Klemen Ferlin pa je zbral 14 obramb. V gostujoči je blestel Črt Abrahamsberg s 13 zadetki.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, ribniška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 19. aprila.

Slovan - Krka 29:25 (16:12)

Rokometaši ljubljanskega Slovana so v 4. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige skupine od 7. do 12. mesta premagali novomeško Krko z 29:25 (16:12).

* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 150, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

* Slovan: Župič, Kastelic, Kolaković, Sanković 6, Bogdanić-Jenko 7, Erak, Križman, Ži. Matajič 3, Skušek 4 (2), Kete 2, Pogačnik 3, Jandrić, Ža. Matajič 3, Planinc, Kovačič 1.

* Krka: Štangelj, Grubar, Jurečič 9 (6), Suholežnik, Lavrič 5, Didović 2, Okleščen 1, Maričič 2, Irman 1, Jakše, Furdi, Orlič, Zaponšek, Potić 3, Adamčič, Klobčar 2 (1).

* Sedemmetrovke: Slovan 3 (2), Krka 7 (7).

* Izključitve: Slovan 4, Krka 4 minute.

Ljubljanska zasedba je dosegla tretjo zmago v končnici, po Ivančni Gorici in Ormožu je na kolena položila še ekipo iz Novega mesta, ki je v drugem delu doživela že tretji poraz.

Izbranci domačega trenerja Mladena Stanića so bili vseskozi v prednosti. Že na polovici prvega polčasa so si priigrali prednost petih golov, lepo zalogo v zadetkih pa brez stresnih trenutkov zadržali do konca tekme. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Tim Bogdanić-Jenko s sedmimi goli, v gostujoči pa je Jan Jurečič dosegel devet zadetkov.

Novomeška ekipa bo v petek, 18. aprila, gostila ormoški Jeruzalem, ljubljanska pa bo dan kasneje gostovala v Izoli.

Jeruzalem Ormož - Sviš Ivančna Gorica 26:27 (16:15)

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v 4. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige skupine od 7. do 12. mesta izgubili s Svišom iz Ivančne Gorice s 26:27 (16:15).

* Dvorana na Hardeku, gledalcev 100, sodnika: Klančar in Perazanović (oba Ribnica).

* Jeruzalem Ormož: Žuran, Poznič, Komančič 2, Putarek, Bogadi 2, Radujkovič 3, Čudič 9 (4), Gregorc 2, Belec, Mavrič, Cvetko, Šišmanovič 5, Mesarič 3, Rajšp, Peček, Kirič.

* Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Tekavec, Zidar, Potokar, Zavodnik 7, Muhovec, S. Stopar 6 (2), Pekolj, Kalabić 3, Slapničar, Sašek 3, Marinčič, G. Stopar 3, Sendelbah, Tomšič 5.

* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 6 (4), Sviš Ivančna Gorica 2 (2).

* Izključitve: Jeruzalem Ormož 2, Sviš Ivančna Gorica 4 minute.

Letošnji finalisti slovenskega pokala v Celju so dosegli drugo zmago v končnici za obstanek, po domačem zmagoslavju nad novomeško Krko so dve točki osvojili tudi v Ormožu.

Dolenjci so dobro predstavo prikazali predvsem v drugem polčasu. Domačini so se trudili po najboljših močeh, po dveh zgrešenih sedemmetrovkah v končnici tekme pa je bilo jasno, da bosta točki romali v Ivančno Gorico. V zmagoviti ekipi je bil najbolj Denis Zavodnik s sedmimi, v poraženi pa Bojan Čudič z devetimi goli.

Ormoška ekipa bo v petek, 18. aprila, gostovala v Novem mestu, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo dan kasneje gostila Krško.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava