avto moto

V Lendavi otvoritev sezone speedwaya

12.4.2014 | 17:00 | Mitja Pungarčič

Aleksander Čonda (Foto: arhiv DL)

Aleksander Čonda (Foto: arhiv DL)

Aleksander Čonda (Foto: arhiv DL)

Aleksander Čonda (Foto: arhiv DL)

Jutri bo v športnem parku Petišovci prva dirka letošnje sezone v speedwayu na domačih tleh. Na ekipni dirki se bosta pomerili Slovenija in Češka, tekmuje pa še Slovaška medtem ko Madžarov za razliko od lani ni. Na sporedu bo letos tako le šest ekipnih dirk, druga domača dirka pa bo šele povsem ob koncu sezone, 18. oktobra v Krškem.

Za našo ekipo bodo nastopili s številko 1 Krčan Aleksander Čonda, ki sicer tudi letos vozi za prekmurski ST Lendava, 2 bo imel njegov klubski tovariš Ladislav Vida, številko 3 in 4 pa Ljubljančana Jernej Pečnik in povratnik po poškodbi Nejc Malešič, številko 5 pa nosil še zadnji domači voznik Prekmurec Dalibor Bot. Nasproti jim bodo stali dirkači iz Češke in sicer; Tomaš Suchanek, Jaroslav Petrak, Mihael Škurla, Ondrej Smetana in Zdenek Holub.

Obe ekipi sta poznavalcem poznani in pričakovati je, da bi po videnem lani morala zmagati naša ekipa. Vsak drug rezultat je lahko le presenečenje. Največ se seveda pričakuje od Čonde, ki na takšni dirki ne bi smel zgubiti niti točke. Za ostale naše voznike bo to dober pokazatelj, kako so se pripravili na sezono.

13.04. 01 Lendava Slovenija
27.04. 02 Žarnovica Slovaška
14.05. 03 Pardubice Češka
26.07. 04 Žarnovica Slovaška
06.08. 05 Pardubice Češka
18.10. 06 Krško Slovenija

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava