gospodarstvo

Slovenska zdravilišča med prazniki bolje zasedena kot lani

13.4.2014 | 12:30 | STA

Dolenjske Toplice (Foto: Terme Krka)

Dolenjske Toplice (Foto: Terme Krka)

Dolenjske Toplice/Šmarješke Toplice/Čatež ob Savi - Slovenska zdravilišča bodo med letošnjimi velikonočnimi in prvomajskimi prazniki bolje zasedena kot lani. Posebnost letošnjega leta je časovna bližina obeh prazničnih obdobij. Pričakuje se močan obisk tako domačih kot tujih gostov.

V Termah Čatež na lokaciji Čateža, Mokric, v dveh koprskih hotelih in v Marini Portorož za prihajajoče velikonočne in prvomajske praznike pričakujejo povečano število domačih gostov, iz tujine pa predvsem goste s Hrvaške, iz Italije, Srbije in drugih bližnjih držav.

Njihovi gostje se odločajo povprečno za dvo- do štiridnevno bivanje. Med prazničnimi obiskovalci Term Čatež pričakujejo tudi veliko enodnevnih kopalcev, saj bodo poletno Termalno riviero odprli že 25. aprila.

V Termah Dolenjske Toplice pričakujejo v času letošnjih praznikov podoben obisk kot lani, zasedenost naj bi se gibala nekaj nad 70 odstotki. Največ je slovenskih gostov, sledijo Italijani in gostje iz Srbije. Za prvomajske praznike so pričakovanja podobna, že omenjeno strukturo gostov pa bodo dopolnili še gostje z Danske in iz Rusije.

V Termah Šmarješke Toplice pa so za veliko noč zasedeni bolje kot lani, in sicer nekaj več kot 80-odstotno. Prevladujejo Slovenci, Italijani in Srbi. Tudi za 1. maj so napovedi podobne, kar pomeni, da bo med gosti največ Italijanov, Slovencev, Rusov in Nizozemcev.

V obmorskem počitniškem centru Talaso Strunjan načrtujejo za veliko noč in 1. maj podobno dobro zasedenost kot lani, nekaj več kot 90-odstotno. Med počitnikarji je največ domačih gostov, sledijo Italijani, Nemci in Avstrijci, za prvomajske praznike - v Strunjanu so v terminu po 1. maju polno zasedeni - pa še gostje iz Rusije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava