kolesarstvo

Mugerli v Ardenih četrti na dirki brez razlik

14.4.2014 | 10:30 | I. V.

Matej Mugerli (Foto: I. V./arhiv DL)

Matej Mugerli (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Kolesarji novomeške Adrie Mobil so minuli teden tekmovali v Franciji na dirki Krog po Ardenih, kjer se je z drugim mestom v predzadnji etapi izkazal Primorec v novomeški vrsti Matej Mugerli, ki je dirko v skupnem vrstnem redu končal na nehvaležnem četrtem mestu.

Ciljni šprint prve etape je dobil Italijan De Negri, drugi je bil nekdanji član Adrie Mobila Grega Bole, Radoslav Rogina je bil enajsti, Matej Mugerli pa petnajsti. Bole se je izkazal tudi v drugi etapi, ko je dobil ciljni šprint glavnine in osvojil tretje mesto, v glavnini pa je na cilj na 18. mestu prišel tudi Mugerli. Tudi v tretji etapi je zmagovalca odločil ciljni šprint glavnine, ki ga je dobil Bole, Mugerli pa je, kot rečeno, osvojil drugo mesto ter se v skupnem vrstnem redu prebil na peto mesto, Rogina je bil enajsti.

Končni vrstni red je odločila zadnja, četrta etapa, v kateri je Bole osvojil šesto, Mugerli pa sedmo mesto, kar ga je v skupnem vrstnem redu dvignilo tik pod oder za zmagovalce - na končno četrto mesto. Dirko je dobil Poljak Lukasz Wisniowski, ki si je prednost 25 sekund zagotovil s pobegom v drugi etapi, Bole je bil drugi, tretje mesto pa je zasedel Kristian Haugaard Jensen. Kolesarji, uvrščeni od 2. do 21. mesta so štirietapno dirko končali z enakim zaostankom za zmagovalcem.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava