Zagorc ne prizna krivde za nesrečo

15.4.2014 | 12:30

Zlatko Zagorc na sodišču. (Foto: T. J. G.)

Zlatko Zagorc na sodišču. (Foto: T. J. G.)

Novo mesto - Osem let zapora je danes na novomeškem okrožnem sodišču višji državni tožilec Bojan Avbar predlagal Zlatku Zagorcu, če prizna krivdo za nesrečo, ki se je zgodila 30. aprila lani nekaj pred deveto uro zvečer na Ljubljanski cesti v Novem mestu.

Takrat je Zagorc z osebnim avtom BMW X6 peljal od Karteljevega proti Veliki Bučni vasi in nepazljivo pripeljal skozi levi slabo pregledni ovinek povsem po nasprotnem pasu, takrat pa je nasproti pravilno s svojim mopedom pripeljal 18-letni Novomeščan Lenart Krevs.

V silovitem trčenju je najstnika odbilo 30 metrov daleč in je bil zaradi hudih poškodb na mestu mrtev. Nesreča je toliko bolj odmevna, ker je Zagorc vozil pod vplivom alkohola (imel je 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), v krvi pa so ugotovili tudi prisotnost kokaina.

Obtožba mu očita kaznivo dejanje predrzne vožnje v cestnem prometu, za kar kazenski zakonik predvideva zaporno kazen do 12 let.

»Ponujenih« 8 let se je Zagorcu očitno zdelo odločno preveč, zato bo potrebno sojenje. Je pa njegov zagovornik Dejan Rituper znova predlagal izločitev dokazov - poročila o toksikološki preiskavi Inštituta za sodno medicino -, saj naj bi se odredba policistov ne nanašala na celotno toksikološko preiskavo, ampak samo na alkohol. Torej bi morali iz spisa izločiti tudi vse dokumente, ki povzemajo omenjeno poročilo.

A o tem predlogu se je v tej zadevi izreklo tudi že Višje sodišče v Ljubljani, ki je opozorilo, da je bila odredba policije zakonita, zato so posledično tudi vsi dokazi zakoniti. Temu odvetnikovemu predlogu je tožilec nasprotoval in opozoril, da je ponavljanje istih predlogov usmerjeno le v zavlačevanje kazenskega postopka.

Sojenje je tako preloženo za nedoločen čas.

T. J. G.

Galerija

Komentarji (12)

15.4.2014OceniJan 
Vsak pokončen človek z vestjo in hrbtenico bi priznal in obžaloval povzročitev takšne tragedije. Nekateri pač to niso in se izogibajo.
15.4.2014OceniBarbi 
Tragedija za obe družini, Zlatko zato dobro premisli !
15.4.2014 1   (1)   (0)   OceniJAZBEC 
KAKŠNA PONUDBA ZA NIŽJO KAZEN????? NE VIDIM OLAJŠEVALNIH OKOLIŠČIN!!!! ZASLUŽI SI NAJVIŠJO KAZEN!!! PRISOTEN JE BIL ALKOHOL IN PREPOVEDANA DROGA!!!
15.4.2014OceniBananaRepublika 
Itak bo sodstvu keša zmanjkal in se bo stvar zavlekla v nedogled. Se pridružujem Janu.
16.4.2014Ocenitim  
SPET BOMO PRIČA OPROSTILNI SODBI.......
16.4.2014Oceniskery 
12 let
16.4.2014 1   (1)   (0)   OceniTITO 
Spet je bilo zbrisano moje mnenje. Kaj bi bilo, če bi javno spregovoril pred petnajstimi leti, da tajkuni kradejo slovensko državo, verjetno bi končal v ........ (zdajšnjo banana republiko), zdaj ko je prepozno pa vsi javno govorijo ! LP !
16.4.2014 1   (1)   (0)   Ocenifranci 
Na kraju bo še fant kriv, ker si je siromak dovolil biti na tem mestu. Sramota za vsakršno barantanje, a smo na sejmu, koliko denarja je vredno človeško življenje? To bomo videli ob koncu sojenja.
16.4.2014–1   (0)   (1)   Ocenianonimno 
s tem, koliko so dobili drugi po istem clenu se strinjam, da se s sodbo ni mogel strinjati.
16.4.2014Ocenimojc 
na koncu pa bodo 4 leta pa kakšen dan gor ali dol----seveda če bo zagorc priden fant v zaporu!!!!!kako smešno to se dogaja lahko samo v sloveniji!!!!!amapk da je to amerika!!!!!?????sodstvo fant je mrtev !!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava