dolenjska

Dobrote Dolenjske vabijo nove ponudnike

15.4.2014 | 14:35 | B. B.

Dobrote Dolenjske vabijo nove ponudnike
Dobrote Dolenjske vabijo nove ponudnike
Dobrote Dolenjske vabijo nove ponudnike

Gorenje Ponikve - V okviru kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, v katero je trenutno vključenih 15 ponudnikov in več kot 150 izdelkov, so včeraj predstavili sistem vzpostavitve in podeljevanja pravice do uporabe te kolektivne tržne znamke. Prišlo je okoli 30 zainteresiranih ponudnikov.

Postopek pridobitve certifikata so predstavili člani strokovne komisije za ocenjevanje: dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in Franc Jezeršek. Pridelke in kulinarične izdelke lahko ponudniki na ocenjevanje sicer prijavijo do 20. maja, jedi in pijače v gostinskih obratih pa do 10. junija. Kot so še sporočili organizatorji posveta, bo javni razpis za Dolenjsko objavljen v prihodnjih dneh tudi na spletni strani projekta.

Certifikat Dobrote Dolenjske lahko ponudniki pridobijo za: pridelke, prehranske izdelke, pripravo in ponudbo jedi in pijač v gostinskih obratih, rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja, doživljajske turistične produkte in programe, doživljajska turistična vodenja, organizirane kulinarične prireditve in dogodke, nastanitve v različnih tipih nastanitvenih obratov, gostinske prehrambene obrate različnih tipov, organiziranje različnih tipov aktivnosti, proizvajanje različnih izdelkov ter ponudbo drugih vsebin na območju Dolenjske regije.

"Projekt Dobrote Dolenjske je resnično velika novost v ponudbi kulinarike in tudi drugih vsebin, ki sooblikujejo vsebine turističnih destinacij. Menim, da bodo te vsebine zanimive za vse tiste, ki jih lahko posredujejo. Pričakujem dober odziv tako s strani gostincev kot tudi turističnih društev. Bo pa seveda glede na zasnovo, treba v večji meri vključevati tudi strokovne vidike, ne samo na gostinskem področju, tudi na ostalih turističnih področjih," je povedal Bogataj, ki je tudi avtor iskrivih misli, ki so zaščitni znak vsakega od produktov in s katerimi bo opremljen tudi vsak nov član družine Dobrote Dolenjske.

Včerajšnje predstavitve so se udeležili ponudniki raznovrstnih pridelkov in izdelkov, gostinci, ponudniki turističnih storitev, lastniki nastanitvenih in gostinskih obratov ter predstavniki strokovne javnosti, med njimi tudi Peter Gorišek iz Sirarne Gorišek, ki se je projektu priključil na samem začetku.

"Mislim, da je to zelo pozitivna zadeva, in prav je, da pridejo do teh proizvodov tako gostinci kot tudi drugi, in da nas spoznajo tudi preko tega, saj ima Dolenjska ogromno zalogo dobrih izdelkov, ki bi se jih dalo tržit tudi na daljši čas," pravi Gorišek.

Zvočni zapisi

Janez Bogataj o pričakovanjih glede projekta Dobrote Dolenjske

Peter Goriššek o vključitvi v projekt Dobrote Dolenjske

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava