posavje

Arhitekturni natečaj za cerkljansko šolo se izteka

16.4.2014 | 09:20 | B. B.

Osnovna šola Cerklje ob Krki. (Foto: Google Street View)

Osnovna šola Cerklje ob Krki. (Foto: Google Street View)

Območje urejanja

Območje urejanja

Cerklje ob Krki - Občina Brežice je objavila arhitekturni natečaj za urejanje območja osnovne šole Cerklje ob Krki. Rekonstrukcije in dograditve osnovne šole in vrtca ter ureditve pripadajočih zunanjih površin se nameravajo lotiti v naslednjem letu.

"Občina želi z natečajem pridobiti strokovno najustreznejšo rešitev za ureditev šolskega prostora, saj bo stroka predlagala, ali je smiselna delna ali celotno rušitev obstoječih stavb oz. sanacija obstoječih in dograditev," so odločitev za natečaj pojasnili na občini Brežice, kjer želijo poiskati najboljšo rešitev, ki bo naslednjih sto letih pomemben del podobe vasi in eden izmed povezovalnih prostorov lokalne skupnosti.

Natečajno gradivo in pogoji sodelovanja so objavljeni na spletni strani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (www.zaps.si), natečajne naloge pa lahko sodelujoči oddajo še do 24. aprila do 16. ure.

Komisija bo izid natečaja in zaključno poročilo o natečaju objavila predvidoma do konca maja, junija pa bodo vsi ocenjevani elaborati tudi razstavljeni.

Zvočni zapisi

Vodja oddelka za družbene dejavnosti Anica Hribar o brežiških šolskih naložbah

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava