dolenjska

Krnčeva: Zamik investicij ni predvolilen

16.4.2014 | 11:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Krnčeva: Zamik investicij ni predvolilen

Šmarješke Toplice - Na sinočnji seji šmarješkega občinskega sveta so kar nekaj časa namenili pregledu dela občine v preteklem letu in letošnjemu programu. Svetniki so namreč sprejeli zaključni račun za 2013, iz katerega je jasno, da je občina lani prihodke realizirala 95,3-odstotno (to je dobrih 2,9 milijona evrov) ter odhodke 74,6-odstotno (dobrih 2,5 milijona evrov).

Finančnica Damjana Stopar je razložila, kaj vse je bilo narejenega in zakaj določene investicije niso bile uresničene in se prenašajo v letošnje leto, županja Bernardka Krnc pa se ni strinjala s kritično pripombo opozicijskega svetnika Pavla Zupančiča, da taka realizacija odhodkov ni čisto naključje in da je večino investicij namensko prenesenih v letošnje volilno leto.

K tej misli je Zupančiča in nekatere opozicijske svetnike napeljeval tudi prvi rebalans proračuna za 2014, ki je prihodke zvišal iz 4,3 na 5,1 milijona evrov, odhodke pa z 4,8 na 6,7 milijona evrov. Čeprav so številke pohvalili, za rebalans niso dvignili rok, saj mnogi dvomijo v realizacijo.

Pozitivno mnenje k obema dokumentoma sta sicer podala nadzorni odbor občine, o čemer je na seji poročal Jakob Vovko, ter odbor za proračun in finance s predsednikom Aleksandrom Duričem.

Mateja Bobič (na levi) iz občinske uprave in koncesionar Peter Blatnik (na desni) sta spregovorila o načrtih dela na pokopališčih.

Mateja Bobič (na levi) iz občinske uprave in koncesionar Peter Blatnik (na desni) sta spregovorila o načrtih dela na pokopališčih.

Koncesionar pokopaliških in pogrebnih dejavnosti občini Peter Blatnik iz podjetja Pogrebne storitve Blatnik je podal poročilo o lanskem letu in predstavil načrte.

Svetniki so dali soglasje tudi k ceni socialno varstvene storitve pomoči na domu, ki bo po novem od 1. maja nižja za 26 odstotkov, odločili pa so se še za oprostitev plačila najemnine za poslovni prostor Lekarniške podružnice Šmarjeta.

Svetniki so ob tem občini naložili, ker se to ponavlja iz leta v leto, naj se dogovori z Dolenjskimi lekarnami in spremeni pogodbo v smislu, da bo lekarne oprostila plačila najemnine za dobo treh let.

‹ nazaj

Galerija (6)

SMARJETA001
SMARJETA002
SMARJETA003
SMARJETA004
SMARJETA005
SMARJETA006

Komentarji (1)

16.4.2014OceniPavel 
Grmi in se bliska, šmarječane v kot potiska...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava