kronika

Kolesar v smrtni nevarnosti

16.4.2014 | 10:15 | B. B.

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Včeraj okoli 13. ure se je v Brežicah hudo poškodoval kolesar. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 62-letni moški vozil po kolesarski stezi, zapeljal preko robnika, izgubil oblast nad kolesom in padel na vozišče v trenutku, ko je iz smeri Brežic pripeljal voznik tovornega vozila.

Kolesar je ob padcu z glavo zadel ob kolo priklopnika tovornega vozila. Poškodovanega so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Po informacijah iz bolnišnice je 62-letni moški zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

Zasegli clia

Krški policisti so ponoči med kontrolo prometa v Krškem, ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,43 miligrama alkohola. Ugotovili so, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran osebni avtomobil Renault clio, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča gostinskega lokala v okolici Novega mesta je nekdo ukradel gokart na pedala. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Sinoči med 19. in 22. uro je v Novem mestu nekdo skozi vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo ukradel zlat nakit in denar. Lastnike, ki jih v času vloma ni bilo doma, je oškodoval za okoli 3000 evrov.

Zasegli priklopnik

Popoldne je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, s tovornim vozilom pripeljal 40-letni državljan Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila in ugotovili, da je številka šasije na priklopnem vozilu ponarejena. Priklopnik so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj prikrivanja in ponarejanja listin.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava