dolenjska

Nižji komunalni prispevek za višinsko cono v Mirni Peči

16.4.2014 | 11:45 | Foto in tekst: J. A.

Nižji komunalni prispevek za višinsko cono v Mirni Peči
Nižji komunalni prispevek za višinsko cono v Mirni Peči

Mirna Peč - Na včerajšnji seji so mirnopeški svetniki začeli postopek za spremembo odloka, ki ureja plačilo komunalnega prispevka za sekundarni vodovod v višinski coni. Gre za območje, na katerem so pretežno zidanice in je zanj doslej veljal odlok iz leta 2012, po katerem so bili obračunski stroški prispevka enaki skupnim. Komunalni prispevki so bili precej visoki, zato so nekateri lastniki zidanic in hiš, oblikovali ljudsko iniciativo, ki se je nekajkrat sestala z občinsko upravo in županom Andrejem Kastelicem.

"Novi odlok prinaša kompromis, uskladili smo se in v sodelovanju z izdelovalko prišli do sprejemljivih številk. Del stroškov za izgradnjo komunalne infrastrukture bo treba zagotoviti iz občinskega proračuna," je povedal župan in omenil, da bi se na ta račun izgradnja nekaterih krakov vodovoda in priključkov lahko nekoliko zavlekla.

Novi odlok, ki so ga včeraj potrdili v prvi obravnavi (za dokončno uveljavitev bo potrebna še druga), prinaša približno za polovico nižji komunalni prispevek. Če je bilo po starem treba za povprečno zidanico plačati dobrih dva tisoč evrov, bo po novem ta znesek okoli 1.000 evrov. Prej je občina gradila tudi priključke, po novem bo to strošek lastnikov.

Ker bo v nekaterih primerih gradnja priključka draga zaradi oddaljenosti od glavnega voda, je občinski svet v prvi obravnavi sprejel tudi pravilnik o dodelitvi občinske pomoči tistim, ki jih bo to stalo več kot 550 evrov, občina bo sofinancirala tudi izgradnjo črpalk.

Na včerajšnji seji so obravnavali tudi poročilo o delu skupne medobčinske uprave medobčinskega inšpektorata in redarstva v lanskem letu, komandir policijske postaje Novo mesto Tomaž Slak pa je podal informacijo o stanju varnosti na območju mirnopeške občine.

‹ nazaj

Galerija (10)

mp002
mp004
mp005
mp006
mp007
mp008
mp010
Komandir PP Novo mesto Tomaž Slak
Vodja medobčinskega inšpektorata Marjan Menger
mp015

Komentarji (6)

16.4.2014OceniJože 
Bravo Gregor,Muhič in ostali Svetniki,vam se ni treba bati za prihodnost imate dobrega Župana,samo tako naprej,lep pozdrav iz sosednje Občine.
16.4.2014Ocenisosednji občan 
To je dober župan? Ni Hiše zdravja v Globodolu, ni pločnika v Biško vas, ni suhokranjskega vodovoda, ni IKEA-e v Mirno Peč, ni priključka na avtocesto, gospodarska cona ni polna (prazna), prazna češenska hosta, ni dnevnega centra za starejše v stari šoli, razpadajoči pločniki v centru MP, podirajoče stavbe, prazne gostilne, ni Kralja s trovskim centrom v MP, ni delovnih mest v občini, razen tistih na občini, ki jih je preveč. Vseskozi močno smrdi po gnojevki. Edino kar je župan ohranil semičanko za direktorja občinske uprave. V vsem je ta župan isti kot prejšnji. Mogoče je celo Lah realno več naredil...
16.4.2014OceniJože 
Občan počasi počasi,vse to kar si napisl drži,samo si pozabil te obljube je trosil prejšni Župan,sedajni Župan ne more tako kratek čas izpeljati vseh teh projektov,saj to vsi vemo a ne občan.
16.4.2014Ocenimišo 
vedno isti izgovori: tako hitro se ni dalo tega ali onega narediti... nadaljevanje Lahovstva...
17.4.2014Ocenimimoidoči 
Mirna Peč glede na lego poleg avtobana bi morala bit zrihtana u nulo, tako pa kupi zemlje skal , tema.......v Italiji dajejo prazne proizvodne hale in parcele župani zastonj da kdo pride in kaj naredi teli pa ko kokle sedijo na gnilih jajcih in čakajo na zlato jajce.
17.4.2014Ocenisonce 
Žužemberčani, poglejte kako se da z pravim izsiljevanjem znižati komunalni prispevek. Potrebujete le prave gorenjske vikendaše, ki znajo župana stisniti v kot, svetniki so pa tako in tako le kimovci.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava