novice

Pahor: Položaj romske skupnosti se izboljšuje

17.4.2014 | 07:55 | STA, J. A., Foto: Bogan Miklič

Pahor: Položaj romske skupnosti se izboljšuje
Pahor: Položaj romske skupnosti se izboljšuje
Pahor: Položaj romske skupnosti se izboljšuje

Ljubljana - Predsednik republike Borut Pahor je včeraj sprejel predstavnike romske skupnosti v Sloveniji, med njimi tudi predsednico Zveze Romov za Dolenjsko Dušico Balažek in podpredsednico Zveze Romov za Dolenjsko Liljano Tudija. Udeleženci srečanja so se strinjali, da se položaj Romov v Sloveniji izboljšuje, kljub nekaterim trenutno perečim problemom, za katere pa se išče rešitve, so sporočili iz urada predsednika.

Srečanje je potekalo v okviru obeležitve svetovnega dneva Romov, ki ga praznujemo 8. aprila, zato je Pahor svojim gostom naprej čestital za njihov praznik. Zaželel jim je, da se še naprej povezujejo, ohranjajo dialog in tudi znotraj svoje skupnosti razvijajo solidarnost, strpnost in medsebojno pomoč, ki je zelo pomembna za ohranjanje skupnosti in izboljšanje njihovega položaja.

Predsednika so prisotni na pogovorih opozorili na najbolj ključne težave, s katerimi se romska skupnost sooča, in sicer bivanjskih razmer, izobraževanja in zaposlovanja. Poudarili so, da si moramo vsi skupaj, tako državne in lokalne skupnosti kot tudi Romi sami, prizadevati za zmanjšanje sovražnega govora in diskriminacije.

Pahor se je v pogovoru zahvalil uradu vlade za narodnosti, saj da si ta prizadeva, da skupaj z romsko skupnostjo in lokalnimi ter državnimi oblastmi najde za vse najbolj sprejemljive rešitve za položaj Romov. Izrazil je prepričanje, da je nujno ohranjati strpen dialog z vsemi, ki se jih ta problematika dotika, in ob tem pozval k umirjenosti in strpnosti na vseh ravneh.

‹ nazaj

Komentarji (2)

17.4.2014Ocenibla,bla 
Bla,bla.Zakaj se pa ni jasno opredelil glede spomenika v Grahovem ali pa tiste zavajajoče table na USA veleposlaništvu v LJ.
17.4.2014OceniBraj Dić 
Menda jim je Borut glancal čevlje in pušuio koku..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava